Akinek volt terhességi diabétesze, annak szülés után is volt, h. hónapokkal később is magas volt?
Figyelt kérdés
Én már 7hónapja szültem,de ha több édességet eszem akkor felmegy a cukrom 8fölé.ez nem mindíg van így csak néha.ez most mit jelent szerintetek?2013. nov. 21. 07:45
1/4 anonim válasza:
Azt,hogy cukorbeteg vagy. A terhességi diabetesz egy jelzés arra,hogy valaki hajlamos a cukorbetegségre. Az esetek nagy részében terhesség után megszűnik a magas vércukor,de valószínűleg egyszer diabatesz alakul ki. Ha neked szülés után is ilyen magas a cukrod,akkor már most diabetszed van. Ha nem eszel édességet,akkor mennyi az éhgyomri vércukrod?
2/4 anonim válasza:
Az éhgyomri 4,2 szokott lenni.de ma pl.ettem sok sütit és 6,2volt.hát nem értem,de mindenesetre méregetem evés után.
3/4 anonim válasza:
Érdemes lenne egy "próbát" csinálnod. Létezik egy olyan vércukor (ppg-postprandiális glukoz) mérés,ami nem egyenértékű a terheléses cukor méréssel,de otthon is meg tudod csinálni és támpontot ad a cukorbetegség eldöntéséhez. A lényeg: előző este ne egyél szénhidrátot,másnap reggel mérd meg az éhgyomri vércukrodat, utána igyál meg 2 dl tejet és egyél meg hozzá 1 vizes zsemlét. Ezután 1 órával ismét mérd meg a cukrodat. Ha ez az érték 7,0 felett van felmerül a cukorbetegség gyanúja. Ezt időnként megismételheted,így szemmel tudod tartani magad és időben észre veheted,ha elkezd kialakulni a cukorbetegség.
4/4 anonim válasza:
Köszi szépen a válaszaidat,kipróbálom a tejet meg a zsemlét:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!