Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Akinek volt terhességi diabéte...

Akinek volt terhességi diabétesze, annak szülés után is volt, h. hónapokkal később is magas volt?

Figyelt kérdés
Én már 7hónapja szültem,de ha több édességet eszem akkor felmegy a cukrom 8fölé.ez nem mindíg van így csak néha.ez most mit jelent szerintetek?
2013. nov. 21. 07:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Azt,hogy cukorbeteg vagy. A terhességi diabetesz egy jelzés arra,hogy valaki hajlamos a cukorbetegségre. Az esetek nagy részében terhesség után megszűnik a magas vércukor,de valószínűleg egyszer diabatesz alakul ki. Ha neked szülés után is ilyen magas a cukrod,akkor már most diabetszed van. Ha nem eszel édességet,akkor mennyi az éhgyomri vércukrod?
2013. nov. 21. 08:00
 2/4 anonim válasza:
Az éhgyomri 4,2 szokott lenni.de ma pl.ettem sok sütit és 6,2volt.hát nem értem,de mindenesetre méregetem evés után.
2013. nov. 22. 17:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne egy "próbát" csinálnod. Létezik egy olyan vércukor (ppg-postprandiális glukoz) mérés,ami nem egyenértékű a terheléses cukor méréssel,de otthon is meg tudod csinálni és támpontot ad a cukorbetegség eldöntéséhez. A lényeg: előző este ne egyél szénhidrátot,másnap reggel mérd meg az éhgyomri vércukrodat, utána igyál meg 2 dl tejet és egyél meg hozzá 1 vizes zsemlét. Ezután 1 órával ismét mérd meg a cukrodat. Ha ez az érték 7,0 felett van felmerül a cukorbetegség gyanúja. Ezt időnként megismételheted,így szemmel tudod tartani magad és időben észre veheted,ha elkezd kialakulni a cukorbetegség.
2013. nov. 22. 19:48
 4/4 anonim válasza:
Köszi szépen a válaszaidat,kipróbálom a tejet meg a zsemlét:-)
2013. nov. 23. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!