Fél éve véres széklet?
Már vagy fél éve véres a székletem, nem igazán volt időm ezzel foglalkozni, a fér friss, és néha csak épp, hogy egy gyenge árnyalat látszik a papiron, de volt párszor mikor elég rendesen . Teljesen jól érzem magam, nem fáj, csak székelés útán mintha csipne. inkább olyan szűk az egész és mikor székelek olyan mintha lenne egy 'mogyoro' az ürülékben és azt végig tépi a végbél falon.
18F 65kg , tehát nemhinném, hogy ilyenkorban aranyerem lenne, főleg, hogy alig ülök.
Newzealandon vagyok és nem szeretnék elmenni se dokihoz se mütétet mert iszonyat drága.
Végbélrepedés. Mi a kérdésed? Ha enyhe az eseted, akkor tudsz rajta segíteni valami hámosító (nem fertőtlenítő) kenőccsel, amit gyengéden bedörzsölsz oda az ujjaddal. A dörzsölés is nagyon számít, mert javítja a vérellátást, ami befeszülő izmok miatt nagyon szegényes ezeknek a sebeknek az esetén, ami akadályozza a gyógyulásukat. Furcsa, de ha a problémádat az okozza, hogy túl "szoros" a nyílás, akkor ezen tud segíteni, ha néha, finoman és fokozatosan, tágítod. Análszexhez való tágítóval. Bocs, hogy ilyet írok, de ez személyes tapasztalat (nő vagyok), és gondoltam, beletartozik a teljes képbe. Aranyérre való kúpok a végbélrepedésen nem szoktak segíteni.
Hozzá kell tenni, hogy illene szakszerűen kezelni, mert a végbélrepedés időnként magától nem tud meggyógyulni, és tályog keletkezhet vagy - ami rosszabb - sipoly. A sipoly egyáltalán nem vicces dolog. (Kis lyuk a beled és a külvilág, vagy másik szerv között - hadd ne részletezzem.)
Ha friss a vér, akkor az relatíve jó hír, mert aranyér, végbél repedés, nem pedig daganat.A többi panaszt is figyelembe véve valóban a legesélyesebb a végbél repedés, sérülés.
Aranyér leget soványaknál is, és sok ülés nélkül is.
Viszont ezzel azért foglalkozni kell, mert magától nem fog elmúlni, ha fél éve ilyen panaszaid vannak. Mikor jössz haza?
Addig is igyál sok folyadékot, és próbálj meg odafigyelni, hogy laza legyen a székleted. Esetleg aranyérre való kúpokat, kenőcsöket használhatsz.
"Ha friss a vér, akkor az relatíve jó hír, mert aranyér, végbél repedés, nem pedig daganat."
Na igen és tuti nem hallottál vastagbél és végbéldaganatról... Amelyeknek szintén friss vérzésük van a székletben...
A fekete vér a székletben: nyelőcső, gyomor, vékonybél traktusból származik.
Friss vér a székletben: vastagbél, végbél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!