Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Antibiotikumot szedek felfázás...

Antibiotikumot szedek felfázásra. Utána mindenképp vennem kell helyreállítót vagy helyreáll magától a hüvelyflórám?

Figyelt kérdés

2013. okt. 25. 16:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
akkor azt állítod, hogy az antibiotikumos kezelés közben ha valaki yoghurtot/kefirt + egyéb probiotikumot eszik az is lehet kevés? most a gyomorra gondolok csak
2013. okt. 26. 19:12
 12/21 anonim ***** válasza:

A gyomorra elég volt a probiotikum vagy éppen a joghurt, azzal sosem volt gondom.

Viszont volt már arra példa, hogy hiába volt probiotikum, joghurt, meg hüvelyflóra helyreállító készítmény, a hüvelyi fertőzés nálam akkor is kialakult. A gyomorpanaszok nem, arra jó volt, de a hüvelyi dolgok sajnos így is előjöttek.

2013. okt. 26. 19:33
 13/21 anonim ***** válasza:

Jaj, hagyjad már ezt az egész szervezetben elszaporodott candida fertőzést.

Nekem orvos mondta, hogy ahhoz baromi gyenge immunrendszerrel kell rendelkezni, mint pl. egy daganatos betegnek, vagy éppen egy idős embernek, hogy valakinek annyira elszaporodjon az egész szervezetben a candida!

De ha nekem nem hiszel, nyugodtan olvass el egy cikket, hogy az antibiotikum hogyan hat a hüvelyflórára!

2013. okt. 26. 19:43
 14/21 anonim ***** válasza:

Amúgy itt van, ezt egy cikkből másoltam ki:

Azt lassan mindenki tudja, hogy a bélrendszerben meg kell tartani a gomba-baktérium egyensúlyt. Antibiotikum szedés esetén megelőző jelleggel, hasmenésnél terápiaként... már szinte kötelező elem valamilyen bélflóra helyreállító készítmény szedése. (Normaflore, Lactiv, Lactoseven, Bonolact, Protexin...)

Az azonban még nem ivódott be annyira a köztudatba, hogy ez ugyanúgy él a hüvelyflórára is.

Sok nő tapasztalta, hogy egy antibiotikum kúra után kis idővel menetrendszerűen jön a hüvelygomba fertőzés.

A kimondott fertőzés elleni készítmények mellett kaphatóak olyan hüvelykúpok, amelyek a hüvelyflóra helyreállítását célozzák meg.

2013. okt. 26. 19:45
 15/21 anonim ***** válasza:
se daganatos, se idös nem vagyok, mégis candidiázisom van. ezekszerint nem fogod elvégezni a köpettesztet. kár. kívancsi lettem volna
2013. okt. 26. 19:50
 16/21 anonim ***** válasza:

De attól még az immunrendszered le lehet baromira gyengülve és esetlegesen az étrended is lehetett annyira elszénhidrátosodva és elcukrosodva, hogy kijött nálad.

De amúgy azért ez nem olyan gyakori.

Amúgy meg én csak azt mondom, hogy a probiotikum, vagy joghurt a gyomorban és a bélflórában hat. Hisz ott szívódik fel. Oda fejti ki a hatást. Az a hüvelyben nem tudja kifejteni a hatást, amikor egy nagy mennyiségű antibiotikumos vagy gombaölő kezelést kap az illető.

Ahhoz a hüvelyben, helyileg kell jótékony baktériumokkal visszaállítani az egyensúlyt.

2013. okt. 26. 19:55
 17/21 anonim ***** válasza:
neharagudj nem talállak megfelelö vitapartnernek. végezd el a tesztet ha neked van igazad akkor nincs candidiázisod, ha nekem akkor van
2013. okt. 26. 20:21
 18/21 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy vitatkozni kell.

Én tudományos alapokra építve írtam, amit írtam, amit olvastam és amit orvosok mondtak.

És nekem nincs az egész szervezetemre kihatóan gondom, csak hüvelyileg volt nagyon sok problémám, ami természetesen megfelelő módon aztán ki lett kezelve, kellő módon vitaminos és gyógynövényes dolgokkal erősítve lettem hüvelyügyileg és rendben vagyok azóta.

A gyomrommal soha nem volt gondom! Csak is akkor, ha nem szedtem probiotikumot, mikor fertőzésre szedtem gyógyszert. Az is csak a rossz tapasztalat miatt egyszer fordult elő. Utána már mindig ment a probiotikum és soha nem volt egy rossz gyomorpanaszom sem antibiotikum kúra alatt probiotikum mellett, csak is hüvelyügyileg! Úgyhogy erről ennyit!

És akkor vetettem fel az orvosnak ezt a dolgot, hogy mi van, ha azért szenvedek, mert az egész szervezetemre ki van hatva ez az egész dolog. Megnézte a vizsgálati eredményeimet, illetve amik történtek és akkor mondta, hogy nálam nem erről van szó! Ahhoz nagyon betegnek, gyenge immunrendszerűnek kell lenni, hogy valakin ennyire elhatalmasodjon egy candida fertőzés és én nem ilyen vagyok! De akkor biztos ő az orvosi diplomájával nem értett hozzá, nem?

2013. okt. 27. 08:11
 19/21 anonim ***** válasza:
Régi időkben kórházi kezelés alatt, ha antibiotikumot szedtünk, járt hozzá a napi 1 doboz kefir.
2013. okt. 27. 08:19
 20/21 anonim ***** válasza:
vitatkozás, és megvitatás között nem pici a különbség. én továbbra is óva intek mindenkit attól, hogy figyemen kívül hagyja a gyomorban való candidatúlszaporodást!
2013. okt. 27. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!