Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » HA mitralis prolapsusom van...

HA mitralis prolapsusom van és szeretnék tetoválást kell előtte antibiotikumot bevennem? Többi lent!

Figyelt kérdés
Nagyon enyhe mitralis prolapsusom van,gyóyszert sem szedek rá,tünetem évek óta nincsen semmi. Már van egy pici tetoválásom,akkor nem vettem be antibiotikumot,mert nem tudtam,hogy kéne e. Kérdésem,hogy kell e és ha igen ,akkor nem lehet tőle bajom,hogy antibiotikumot szedek vagy ez,hogyan működik? Köszi
2013. szept. 21. 17:32
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ha esetleg gyógyulás után át kell ütni,akkor is kell bevennem vagy az olyan pici,hogy akkor már nem? Egyébként foghúzásom is volt már és akkor sem tudtam erről,hogy kéne.... :/
2013. szept. 21. 17:35
 2/13 anonim ***** válasza:
Miért kéne emiatt antibiotikumot bevenned? Mitralis prolapsusa kb. a nők 80%-ának van (nekem is), sokan nem is tudnak róla. Nem látom az összefüggést a mitrális billentyűn lévő aprócska probléma és a tetováláshoz való antibiotikum szedés között.
2013. szept. 21. 18:15
 3/13 A kérdező kommentje:
Mert elvileg minden olyan beavatkozás előtt kell bevenni,ami vérzéssel járhat... ezért kérdeztem rá külön.
2013. szept. 21. 19:44
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem így van. A mitralis prolapsus nem hajlamosít vérzésre ha erre gondoltál. Nincs összefüggés.
2013. szept. 22. 11:10
 5/13 anonim ***** válasza:
48%
NEM a vérzéshez van köze, hanem a szívbelhártya-gyulladáshoz. Kérdező, jól sejtetted: KELL az antibiotikum! Menj a háziorvosodhoz és kérj. A mitralis prolapsus fokozott kockázatot jelent szívbelhártya-gyulladásra, és azért kell kapnod, hogy a műtéteknél bejutó baktériumok nehogy megtámadják a szíved. A standard antibiotikum-szedésnél tapasztalható tüneteket és következményeket várhatod, ám sajnos nincs jobb választásod, mint szedni, mert ha nem szeded, sokkal nagyobb baj lehet. Tolj utána valami probiotikumot majd.
2013. szept. 22. 12:36
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi,elmegyek elötte kardiológushoz,hogy nézzen meg mégegyszer. De talán nem hetekig kell szedni,hanem elötte 1 órával kell bevenni és ennyi,talán az nem okoz akkora bajt,mint ha hetekig antibiotikum kúrán lennék... nem?

Egyébként sokan nemtudnak erről,hogy ezt így kell alkalmazni.

2013. szept. 22. 12:40
 7/13 anonim ***** válasza:
A mitralis prolapsus súlyosságától is függ, hogy kell-e az antibio vagy nem. Ha már nálad mondták, hogy fog kelleni, akkor kell (pl nekem is van ilyenem, de nekem nagyon enyhe, nem kell szednem semmit). Nem lesz olyan súlyos, mintha hetekig szednéd, tudtommal nem valami óriási kúrákról van szó :)
2013. szept. 22. 12:49
 8/13 A kérdező kommentje:

Mondjuk nem vettem be egyszer sem eddig....

Mindenképp megnézetem magam kardiológussal.Lehet már kinőttem. :) mondjuk előre látom mit fog szólni ha mondom neki,hogy tetoválást akarok,főleg ha kifogok egy idős dokit :/

2013. szept. 22. 13:26
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha nem vetted be, csak szerencséd volt. Persze, lehet még egyszer szerencséd, sőt egész életedben is lehet, de ne akarj szívbelhártya-gyulladást, az nagyon kemény és nehezen megfogható dolog, amibe simán belehalhatsz, akármilyen fiatal és erős vagy. Szívvel betegnek lenni iszonyú ijesztő, én már voltam, egy szívbelhártya-gyulladásnál jóval kevésbé súlyos betegséggel... Egy mitralis prolapsus nem azt jelenti, hogy rögtön ilyet kapsz, ha antibiotikum nélkül végeznek rajtad kisműtétet, de azt viszont jelenti, hogy (sokkal) nagyobb az esélyed rá, mint egy enélküli embernek. És jobb a biztonság! A kardiológusnak meg semmiféle beleszólnivalója nincsen a tetkódba, úgyhogy csak nyugodtan! :)
2013. szept. 22. 22:40
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Jajj dehogy kell. Ne ijesztgessétek már. Ennyi erővel minden ember szedhetné, hiszen sokan nem is tudják hogy van ilyen "bajuk". A szívbelhártyagyulladást legtöbbször krónikus mandulagyulladás, foggyulladás stb okozza. Nem pedig tetoválás...
2013. szept. 24. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!