Erről mi a véleményetek?
Tudom kicsit hosszú lesz, de leírom! Egyik kérdésnél ez volt a válaszom és onnan másolom át. Nem sajnáltatni szeretném magam! És köszi, hogy időt szántok rám!:)
Szóval:
"Én látásproblémával születtem, 3 hónaposan vették észre, egy nagy játékot vittek a szemem elött és a szemem nem követte a játékot így azt mondták anyumnak, hogy semmit sem látok, a családom összeroppant! 1 éves korom óta hordok szemüveget, de anyum járt utánam, hogy ne dobjam el , mert egyfolytában vettem, hól a wc-ben, hól a szemétben találta meg a szemüvegem, mert ha egy pillanatra sem figyelt én levettem. Rengeteg vitamint, gyógyszert vett nekem sok pénzért csak, hogy jobban láthassak! És rengeteg orvoshoz elvittek! Koraszülött voltam és víz volt a fejemen (asszem ödéma) és rengeteget tornásztatott anyum, egy nap 5-ször. Végül kiderűlt, hogy mégsem vagyok teljesen vak, mert valamennyit mégis látok. Volt egy műtétem, de csak kancsalsági műtét volt, ami a látásomon nem segített! 11 éves volta, nyár volt. Nystagmusom, asztigmiám, myópiám van és színvak vagyok stb. ami azt jelenti, hogy fekete-fehérben látok így nálam nincsenek színek! Nem tudom, hogy melyik a kedvenc színem!:( Ruhát nem tudok vásárolni egyedűl a smink meg kilőve, csak ha valaki megcsinálja helyettem. Fényérzékeny vagyok így nagyon zavar a napfény! Már az ovódában csúfoltak, még az ovónéni is! Mindig sírva mentem haza és, ha kimentem játszani sírva mentem fel, mert senki sem akart játszani velem csak kigúnyoltak!:( Az iskoláról is csak annyit, hogy rengeteg sulit váltottam, de egyik sem volt jó, mert mindenhól gúnyt űztek belőlem, kisemmiztek és kihasználtak még a gyengénlátó suliban is. Volt, hogy a hajam begyújtották és elégették a táskám, kiakartak lökni az ablakon, megaláztak és leköptek, rágót tettek a székemre stb. Egy kész rémálom volt az életem tele kudarcokkal!:( Sosem volt igaz barátnőm és ami volt is azok is csak kihasználtak, becsptak! Koleszos lettem, de ott is magam voltam, nem volt senkim!:( Elkezdtem nem enni és anorexiás lettem, nagyon lefogytam és bipoláris személyiségzavarral, depresszióval küzdöttem. Túsfürdőt is ittam és párszór meghánytattam magam. Kórházba kerúltem és szondán etettek és éjjel-nappal infúzió. Háromszór próbáltam öngyilkos lenni!:( Gyógyszereket vettem be, de pont hogy időben kimostak és intenzíven kezeltek így megmentettek, 100-nál is több gyógyszer volt. Tudom gyáva voltam, nagyon gyáva, de akkor csak ezt láttam az egyetlen kivezető útnak! Elkezdtem vagdosni magam!:( Pszihiátrián töltöttem 6 hetet és alig mentem haza mehettem vissza egy hét után.
Most járok suliba, 12-es vagyok, de nagyon nehéz hisz az első sórból sem látom a táblát és közlekedni is nehéz, mert nem látom a számot meg a jelzőlámpát sem. Jelenleg járok pszihológushoz és szedek gyógyszert meg próbálok kitartani!"
Ez az én kis történetem és köszönöm, hogy időd szántatok rám és elolvastátok!:)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!