Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet a bajom?

Mi lehet a bajom?

Figyelt kérdés
2éve lassan járok bőrgyógyászhoz egy kezdetben normális tinédzser kori pattanásokkal. Egy ideje nagyon "elmérgesedett" az egész, és a bőrgyógyász kijelentette, hogy nem tudja mi lehet a bajom (16éves vagyok és fiú). Aknék vannak a bőröm minden pontján, de nem normális aknék azt mondta, hogy ilyet nem nagyon látott még csak vér vannak bennük, és semmi más, van olyan ami csomóként van pár centi mélyen a bőrömben. 1-1,5hónapja szedek rá antibiotikumot, semmit sem ér (doxiciklin, nem vagyok biztos benne, hogy kell írni :/). Pár napja jelentkeztek hólyagos csomó szerű valamik a combomon, a péniszem körül, ezek hámlanak. Ezen felül amire nem tudok magyarázatot piros száraz tapintású a bőröm sok helyen, például az ujjaim hegyei, az ujjaim között, a tenyerem, a talpam (alig tudok rendesen járni), ízületi fájdalmak is ezekkel együtt jelentkeztek csuklóm, combom, lábfejem, de csak a jobb oldalt + folyamatosan kíséri ezt fejfájás, láz már elég hosszú ideje. Azért teszem fel, mert a szakorvos nem tudja, hogy mit kéne csinálni, és, hogy mi lehet a bajom ezért gondoltam hátha valaki tud valami infóval szolgálni. Nem sajnáltatásból meg semmi, de ezekkel a valamikkel nem tudok aludni, mert van, hogy érzem, hogy olyan mély h ha oldalról tapintom akár olyan mélyek is vannak, hogy nyomják a csontot pl a mellkasomon, és azok között nincs közepük, de hónapok óta nőnek.
2013. okt. 8. 15:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvoshoz is menj el, ha csak bőrgyógyásznál jártál. Ezek olyan összetett tünetek, hogy ki kellene vizsgálni, esetleg rheuma orvoshoz is kellene beutaló, hormonvizsgálat, stb.
2013. okt. 8. 15:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
lehet vmi autoimmun betegséged van.
2013. okt. 8. 15:22
 3/8 A kérdező kommentje:
Voltam gyomortükrözésen, meg ultrahongon, semmit sem találtak. Illetve a refluxom szétmarta a gyomorszájam, de még nem fekélyes, szval az nem komoly. Voltam több szakorvosnál, koponya CT-re kell elmennem már csak, de az decemberben lesz.
2013. okt. 8. 15:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez elég durván hangzik :(

Egyenként magyarázhatóak, de együtt :/

Acne:Valami vírus, amire hatástalan a doxiciklin

Ízület: Sokízületi gyulladás, vagy reuma.

Nagyobb csomók: Lupus.

Láz, és fejfájás: Vírus

Viszont lehetetlen, hogy ennyit összeszedtél volna.

Voltál az elmúlt pár évben külföldön, vagy kórházban, esetleg külföldi barát?

Nedves a ház/lakás?

Van bárhol penész, esetleg légkondi a lakásban, vagy az autóban, vízautomata van bárhol?

Hol eszel és mit?

Minden leleted negatív, vagy van, amelyik határértékes?

Milyen a vérsüllyedésed?

2013. okt. 8. 22:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Heló! A vérképem az átlagosnál rosszabb lett, a vörösvértest számom volt talán 60%al több mint az átlagos, meg több értékem meg volt emelkedve, illetve 1értékem nagyon lent volt (azt mondta apám legjobb barátja, nem bőrgyógyász, hanem egy nagyon régóta dolgozó professzor, és itt a legjobbak között van, hogy ez valszeg belső gyulladás miatt van így, a bőrgyógyász is alátámasztotta, csak sehol nem találtak semmit, ezért lesz koponya CT-m). Az acne az bacitól alakul ki, nem? azt nem tudtam, hogy vírustól is kialakulhat, mert arra speciel tényleg hatástalan az antibiotikum :/ A nagyon mélyek is ugyanúgy aknék, azt tudom, csak furcsa, hogy nincsen közepük nem jönnek ki, nőnek, van, hogy hónapokig aztán hetekig véreznek ki... Beszéltünk a bőrgyógyásszal, az ízületi fájdalmat, meg a piros viszkető foltokat (a talpam totál fehér lett most estére) azzal magyarázta, hogy szerinte elég valószínű, hogy vagy a doxiciklinre, vagy az algoflexre allergiás vagyok. Esetleg a kettő együtt nem ment, vagy a refluxomra előírt por amit újra elkezdtem szedni ilyen hatást vált ki antibiotikum mellett. Mert meg kell hagyni tegnap tegnapelőtt vettem be algoflexet, és a port tegnapelőtt óta szedem újra! Holnap megyek be egy másik bőrgyógyászhoz, mert ő nincsen itthon, de mondta, hogy mindenképp fontos lenne, hogy megnézessem, mert ha allergia, és valószínűleg az, akkor elég nagy károkat tud csinálni :/. Meg most este elkezdtek kivérezni az acnék, de egyszerre legalább 5-10nagy megindult, nézem mitől ilyen forró és nedves a hátam, odateszem a kezem csupa vér lett xd. A házzal nincsen baj, higiénia az átlag embereknél bennem sokkal nagyobb (azért is zavar leginkább, hogy ilyen a bőröm), amivel csak lehet ápolom magam. Menzán szoktam étkezni, ha meg kajás vagyok veszek a cbaban zsömlét, meg legolcsóbb párizsit. Itthon meg szokott anyám főzni ha tud, vagy csinálok magamnak tésztát, rántották, esetleg rántott sajtot ha éhes vagyok még. Hát ha lupusom lenne akkor az már feltűnt volna a dokinak :) Köszönöm szépen a válaszokat eddig :)
2013. okt. 8. 23:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Annyira ne vegyél rá mérget, hogy a lupust csak úgy ránézésre megállapítja. Immunológiai laborvizsgálat szükséges, hogy az ilyen betegséget alátámasszák. De amiket leírtál azok eléggé autoimmun betegségre utalnak, szóval lehet érdemes felvenni a a kapcsolatot egy immunológussal.
2013. okt. 9. 18:02
 7/8 anonim ***** válasza:

A lupus csak ötlet volt, hasonlóak a tünetek, de ahogy ma letisztáztam magamban, én is inkább valami gyulladásra gondolnék. Nem vagyok orvos, csak biológus, de elég jól ismerem az emberi testet :)

Így, mindent leírva azért érthetőbbek lettek a tünetek is, a gyógyszerek sokmindent magyaráznak, viszont az érdekes, hogy nem találják a gócot :/

Anno nekem is voltak gondjaim, és jelenleg is vannak, de edig mindig megtalálták a gócot, és azt kezelve eltűntek a bajok is, nagyrészt, szóval fel a fejjel :)

2013. okt. 9. 22:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy ha tegnap este nem is forgott rendesen az agyam, de a vérsüllyedésre azért rákérdeztem, az az egyik érték, amin jól látszik egy gyulladás, még akkor is, ha az immunrendszer kimerült, és már csökkent a válasza. Elkeseredni meg semmiképp nem kell, nekem 2 éve se, hogy azt mondták, csontrákom is lehet, vagy le kell vágni a lábamat. A lábaim köszönik jól vannak, és csontrákom sincs, szóval nem tuti semmi sem, akár alapos vizsgálat után is lehet hibázni :)
2013. okt. 9. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!