Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kezdődő cukorbetegségem van?

Kezdődő cukorbetegségem van?

Figyelt kérdés

Tegnap volt az iskolánkban egészségnap és orvosi vizsgálatra is volt lehetőség, ahol nekem 6.1-es cukorszintet mutatott ki a gép, pedig aznap csak egy almát ettem és kávét ittam, azt is a mérés előtt 3-4 órával.

Cukrot ritkán eszem, mert a fogaim fájnak tőle (elcseszte őket a fogorvos), csokit szintén ritkán eszek, maximum 1-2 kocka hetente. Szörpöt szoktam inni mert a vizet simán nem szeretem, nem oltja a szomjam...

Viszont mostanában eléggé szomjazom, világ életemben alig ittam, naponta fél litert sem, de az elmúlt félévben napi 1,5 liter minimum naponta.

A szüleimnek meséltem ezeket és mondták h eléggé magasnak tűnik ez az érték. (a családban többek szenvedtek cukorbetegségtől)

Van okom félni?

2013. okt. 4. 18:04
 1/6 anonim ***** válasza:

fél litert ittál naponta???

és azt hiszed beteg vagy???

egy egészséges ember 2 liter vizet iszik meg átlagban.

a stressztől is lehet magas a vércukor, még akkor is ha nem eszel semmit sem.

én napi 3 liter vizet is megiszok, de nyáron volt h 6 liter volt.

sportolok...

2013. okt. 4. 18:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Először is rendbe kéne tenni, hogy SENKI se lesz attól cukorbeteg, ha sok cukrot eszik. Én kb. semmi cukrot nem ettem, mégis cukorbeteg lettem. A 6,1-es vércukorszint meg tökéletes. Az meg jó dolog, ha megiszol napi 1,5 litert, a fél liter kórosan kevés...
2013. okt. 4. 20:06
 3/6 anonim ***** válasza:
1,5 liter folyadék egyáltalán nem sok, sőt a fél liter volt nagyon kevés!
2013. okt. 5. 07:49
 4/6 A kérdező kommentje:

köszönöm! és ha nem a sok cukortól, akkor mitől alakul ki cukorbetegség???

Papám is abba halt bele és ő rengeteg édességet evett, amikor csak kialakulóban volt nála, azt mondta a doki h: látja ha nem enne naponta 1 táblacsokit most nem lenne itt.

Ezért gondoltuk hogy a sok édesség lehet az oka

2013. okt. 6. 09:30
 5/6 anonim ***** válasza:

[link]

Előző vagyok. Ezt olvasd el! :)

2013. okt. 6. 10:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Papád II.-es típusú cukorbeteg volt, kb. minden öreg az, mert kifárad a hasnyálmirigy, de öregen. Te fiatal vagy, max I.-es típusú lehetsz (kivéve ha te is megeszel mindennap 1 tábla csokit), az nem a cukortól alakul ki, sima genetika.
2013. okt. 6. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!