Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Cukorbeteg vagyok és elvileg,...

Cukorbeteg vagyok és elvileg, ha ehetek órán, kimehetek óráról és, ha tesióra előtt alacsony akkor nem kell tesiznem. A tanárok azt hiszik hazudok ilyenkor lehet orvostól valami papírt kérni?

Figyelt kérdés

2013. szept. 22. 10:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
De ez azért durva, hogy egy tanárnak halvány fingja sincs a cukorbetegségről, amikor van egy ilyen beteg az osztályában. Amíg az iskolában vagy, addig a tanár felel érted. Mit mond majd anyukádnak, ha egyszer kómában visz el a mentő a suliból? Hogy bocs, nem tudtam, mit kell ilyenkor csinálni? Szerintem ha van egy ilyen beteg az osztályban, akkor az a minimum, hogy a tanároknak tájékozódniuk kéne, milyen alapvető dolgokra van szükséged és mi a teendő, ha rosszul leszel. Én szülőként csak akkor engedném nyugodtan iskolába a cukorbeteg gyerekemet, ha biztosan tudom, hogy van olyan felnőtt a környezetében, aki ért a cukorbetegséghez.
2013. szept. 22. 11:33
 12/12 anonim ***** válasza:

Én is cukorbeteg vagyok (16hónaposan lettem az, immáron 20éve éldegélek a diabétesszel) szóval nem a vakvilágba beszélek:

Ha ennyire megoldhatatlan a vércukormérés, csináld azt, hogy a tesi óra előtti óra végén megméred a cukrod. Ha látod, hogy alacsony a szünetben lesz időd enni.

általánostól gimiig mindig sikerült úgy megoldanom, hogy tesizhessek, hisz ez egy cukorbetegnek nagyon fontos. NE akarj kibújni alóla. Ha órán leesik a cukrom ( most egyetemista vagyok és néhány tanár nagyon nem szívleli az órán kajálást) akkor amikor épp nem tekint rám bekapok pár szem szőlőcukrot és azt rágcsálom el, amíg nem figyel. A másik meg: szerintem inkább maradj a terembe ha rosszul vagy.. ne mászkálj, mert ha épp a wc-be esel össze, szünetig nem talál meg senki. Amúgy is mindig kell lenni nálad szőlőcukornak, szóval nincs okod kimenni....

2013. okt. 7. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!