Lehetséges olyan eset, hogyha a trombocyta szám alacsony, akkor az akár minden ok nélkül is legyen?
Évek óta alacsony, a legalacsonyabb mérés eddig 54e volt, jelenleg 97e, a legmagasabb pedig 115e, de normál tartományba sose volt nálam.
Komolyabb vizsgálatok még nem igazán történtek, csak évekkel ezelőtt megnézték, h nem-e vagyok leukémiás...nem voltam.
Elolvastam róla elég sok írást, de eléggé elkeserítő dolgokat írtak róla, ezért is érdekelne, h ok nélkül nem-e lehet ilyen vkinek ez?
Ennek sok oka lehet. Lehet pl. egy krónikus ITP vagy DIC. Ott vannak még a lépmegnagyobbodással járó állapotok is (pl. májzsugor miatti portális hypertónia) és a komolyabb hematológiai betegségek (leukémiák, limfómák).
Azt javaslom, hogy főleg az utóbbiak miatt keress fel egy jobb hematológiai szakrendelést. (Ismerősi körben is volt olyan, hogy pont ugyanezek voltak a panaszok és NHL lett belőle. Szerencsére elég korai stádiumban derült ki, így őssejtátültetéssel úgy néz ki, hogy megúszta.)
Elsőnek: engem nem zavar, én legalábbis a folytonos fejfájás, és sűrűn való szédülés miatt mentem dokihoz.
A dokikat zavarja leginkább, mert a fogaimat szerettem volna rendbe tenni, de még a fogorvosok se hajlandóak húzni se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!