Lehet ez pánikbetegség?
Mielőtt a lényegre térnék leírom az előzményeket.
Decemberben síelni voltunk a családommal és felmentünk a hegyre a kocsival, de estetelé amikor indultunk vissza a szállás helyre már nagyon nagy hó volt. Ahogy jöttünk le a hegyről egy autós eléggé leszorított minket az útról és apukám csak úgy tudott megállni, hogy lükvercbe tette a kocsit (utólag kiderült, hogy a kocsin amit béreltünk nyári gumik voltak).
Először csak a hótól féltem, már ha a városban egy picit megcsúszott a kocsi teljesen kiakadtam. Majd ez a helyzet kezdett eldurvulni. Mindentől félek. Ha anya elmegy dolgozni ötvenszer körbe puszilom mert félek, hogy mi lesz a történik vele valami pedig csak öt percet kell autóznia. Nagyon sokszor pánikolni kezdek, ilyenkor rámtör a sírás, szórít a mellkasom, görcsöl a hasam és nagyon rosszul vagyok. Kb. 1-1,5 óra kell mire ez elmúlik. Volt hogy már hánytam is mert annyira kiborultam.
Tudni kell hogy elég válságos a magánéletünk mert apámnak 5 éve van nője anyukám mellett bár régóta tudunk róla de május elején rájuk nyitottunk szex közben, majd meghalt a nagypapám és a temetésen megtéptem apám nőjét. Ezután apukám azt mondta hogy levesz a nevéről és lemond rólam. Bár ez nem történt meg, sőt kezdünk ujra jóba lenni. Viszont ahogy bekövetkezett nálunk a baj a legtöbb "barátom" elhagyott. Egyetlen egy barátnőm van de ő nagyon messze lakik és idáig apukámon keresztül találkoztunk, de ugye már ez sincsen. Nagyon magányos vagyok, de szerencsére anyukám itt van nekem. A pánikolás viszont nem múlik csak egyre rosszabb. Lassan már mindentől kiborulok. Sőt úgy néz ki hogy a sok idegtől gyomorfekélyem van. Szerintetek ez lehet pánikbetegség?
Persze hogy lehet, de tini is vagy, és az életkor, kamaszkor hatványozza ezeket.
Pszichiáterhez kellene menned, jó kis csoportok, terápiák léteznek, ahol hasonló gonddal vannak emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!