Bárányhimlő? Meddig tart?
Abban szerintem ne reménykedj, hogy nem fog viszketni. Amíg ki nem jönnek a kis hólyagos kiütések addig "dunsztolni" kell, tehát minél melegebben tartani és nem szellőztetni a bőrödet. Ha már nem jön több, akkor pedig lehet kezdeni "szárítani", levegőztetni a bőröd. Valószínűleg elég csúnyák lesznek és a teljes gyógyulás (tehát, hogy a kiütések helye is elmúlik), legalább 3 hét. Nem tudom, most mi a trend, hogy mivel lehet/ajánlott kenni, háziorvosnál kérdezz rá és mielőbb szerezd be, mert NAGYON fog viszketni!
Fürdeni nem nagyon szabad, csak gyors zuhany és nem dörzsölve törölközni, hanem csak úgy felitatni a vizet a testedről.
Én 25 évesen kaptam el, horror volt :-(
Először is nehogy dunsztold! Begyullad alatta és az már szövődmény, további bonyodalmak.
Laza, pamut ruházat, napra ne menj, igen csak zuhany inkább tusfürdő, szappan nélkül.
Nem mindenkinek viszket!
Egyébként 1 hét alatt is lezajlik, attól függ mennyi van rajtad. 2-3 nap alatt jönnek, aztán elkezd hólyagosodni, és után a 2-3 nap alatt leszárad. Ha már csak pörkös mind, nem fertőz.
Felnőttek ált.-ban rosszabbul viselik, a hőem. láz sem mindenkire jellemző.
Mentolos ecsetelő van recept nélkül a viszketésre, de óvatosan, mert az alatt is begyulladhat. Illetve ami van allergia gysz.-ek antihisztaminok, azt is lehet szedni a viszketésre, vagy Fenistil kapszulát.
Egyébként hólyag lehet mindenhol, nagyajkakon, péniszen, orrban, torokban, szemben ( erre csak szemész írhat cseppet, meg ha csúnya, kell is lássa szemész)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!