14 éves vagyok és nagy valószínűséggel esténként bepisilek. Mit tegyek? Folyt
nagyon szégyenlem, de igaz. kétszemélyes ágyon alszom egyedül. észre vettem, hogy amelyik oldalon alszom, keletkezett egy folt a matracon. nem volt " vizes " se a bugyim, se a takaró SEMMI. új ágyam van azóta és figyeltem, hogy fog e keletkezni folt. keletkezett... el vagyok keseredve és szégyenlem magam.. lány vagyok 14 éves.. az érdekes, hogy soha se kelek föl úgy, hogy vizes legyen a bugyim vagy a takaróm...o.O
szerintetek menjek orvoshoz? vagy lelki bajom van? kérlek. a szüleimnek nem merek szólni, mert ez azért elég gáz, és amúgy sem nagyon megértőek...
Ahogy az első mondta: szülő, orvos.
Ha betegség, akkor nincs szégyenkezni valód, de ha kezelhető, akkor neked is az érdeked, hogy minél előbb megszabadulj ettől. Hamarosan mész sulival kétnapos kirándulásra, lesz majd barátod akivel együtt aludnál. Ha nem csinálsz semmit, akkor csak tovább idegeskedsz.
Legelőször próbálj meg ne idegeskedni emiatt, különösen ne gondold hogy ez szégyelni való dolog! erről nem tehetsz, természetes, bár kissé problémás dolog. Ha nem mindennapos, akkor próbálj közvetlenül lefekvés előtt pisilni, és már ne igyál folyadékot késő este (bár ebbe a nagy melegbe ez nehezen megoldható) a folyadék inkább tiszta viz legyen, a kóla, szénsavas üditő, enegiaital több vizeletet okozhat!
Ha gyakori ez nálad, menj nyugodtan orvoshoz, szüleid nélkül is megoldható, sőt talán egy gyermek-nőgyógyász lenne a megfelelő!
Mégegyszer mondom: Ne idegeskedj, ebben semmi szégyelni való nincs!! Jobbulást kivánok teneked! :)
Szia.
A gyermekorvosodat érdemes megkeresni ezzel a problémával. Kell egy kivizsgálás, ami első körben egy labor / vér és vizelet/ vizelet vizsgálatból áll. Ez alapján lehet tovább lépni. Addig is vezesd egy kis naptárt, hogy száraz éjszaka hányszor van egy héten / enuresis naptár/.
Este lefekvés előtt már ne igyál , jól írták és mindig menj el pisilni és görögdinnyét se egyél lefekvés előtt . Ez lehet átmeneti dolog, nekem is volt 12 évesen 2 ilyen hónapom, amikor többször becsurrant alvás közben. Pszichés háttere volt, elmúlt.
Ha tartósabb és a vizsgálati eredmény nem mutat gyulladást vagy más hólyag eltérést, akkor írnak fel egy bizonyos hatóanyagot tartalmazó orrcseppet, amit este kell alkalmazni és megszünteti ezt a problémát.
De így van, ha nagyon rágörcsölsz, akkor többször fog jelentkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!