A láz lehet lelki eredetű?
Éppen 4 éves párkapcsolatot gyászolok.
Annyira fáj ez az egész, hogy sírni sem tudok...
Helyette az idegtől fogytam 3 kilót (szerencsére csak hasból) kevesebb, mint 1 hét alatt, 1 hajtincsem hirtelen megőszült...szóval kivagyok eléggé.
Most pedig 38,5 fokos lázam van...
Igen, lehet. Régen, a regényekben beszéltek pl. hagymázról (ez a delírium szintjén levő kb. 40 fokos lázat és egyéb bajokat jelent, de szót magát többnyire nagyon magas lázra is értették).
A te esetedben biztosan lelki gyökerei vanak. A lelked kivan, tehát a tested is kivan (mivel a kettő alaposan össze van kötve). Hogy milyen formában jelenik meg ez a "kivan", az egyénfüggő.
A gyász nem csak konkrét halál után jelenik meg, hanem minden veszteség után. Ha ez a veszteség nagyon nagy erejű, nagy érzelmi kötéseket tartalmazott, vagy sok volt benne az ambivalencia, akkor nehéz a gyász.
Akkor is nehéz, ha valakit már (kora) gyermekként elvesztettél, és nem tudtad ezt feldolgozni. Ilyenkor a meg nem gyászolt gyászok halmozódnak egymásra, mint a lavinában a hó.
Gyászolj csak, és éld át annak minden fájdalmát. Utána sokkal könnyebb lesz. (Én halottat is gyászolok és egyéb veszteségeket is. Sok. Nagyon-nagyon megértelek és át tudom érezni a fájdalmadat.)
Látom, megjöttek a trollok...
Mi van, vége a taposómalomnak?
B.unkók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!