Nagyon görbe a hátam mit csináljak?
hirtelen megnőttem és valoszinüleg ezért nagyon rossz a gerincem.mint egy kérdőjel. nagyon idegesít :c csúnya vagyok! 3 honapja folyamatosan majdnem minden nap csinálok 50 törzsemelést meg nyujtogyakorlatot meg kézenállok.Uszni sajna nincs lehetőségem sehol :c
Kértem már időpontot ortopédiára,de csak 2 honap mulva tudnak fogadni.Mennyire lehet ezt helyre hozni? vagy meddig tart gyógytornával vagy pl fűzővel v vmivel helyrehozni hogy teljesen egyenes hátam és tartásom legyen?
Mennyi idős vagy?
Mindenképpen ajánlott ilyenkor a gyógytorna
Minél előbb keress meg szakorvost
Lány vagy?
Ha valahol van úszásra lehetőség, mindenképpen
járj el oda
Hátra ferde vagy oldalra?
Tehát "púp" van, vagy inkább oldalirányban?
Azért nem biztos, hogy olyan rossz a helyzet, a gyógytorna is sokat segíthet. Ezeket a gyakorlatokat is kipróbálhatod:
Én nem látok változást magamon, de úgy érzem, hogy sokkal egyenesebb lett. Érzem a hátizmaimat, külön-külön tudom mozgatni őket, valahogy tudatosodott az egész.
A másik, ami nekem segített, az énekkar, az is abban, hogy jobban éreztem, mikor tartom magam jól. Állítólag a tánc, néptánc is segít (egy ismerősöm mesélte, hogy a néptánctáborukban minden nap volt tartasjavító torna, és a végére egy olyan kislánynak is egészen egyenes volt a háta, akit előtte fél évig minden táncórán görbe háttal láttak).
A lényeg a kitartás. Ha csak heti egyszer veszed elő a gyakorlatokat, vagy egy hónap után abbahagyod az egészet, nem jutsz semmire. Az ortopédián is majd mondd el, hogy milyen gyakorlatokat kezdtél el végezni, mióta és milyen gyakran. Szerintem a fásult orvosok is sokkal segítőkészebben, lelkesebben állnak hozzá, ha látják, hogy benned nagyon komoly tenni akarás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!