Stroke-ot elszenvedett beteg, amennyiben nem tud beszélni és nem ért meg minden szót mit érzékel a külvilágból / családból?
Figyelt kérdés
2013. júl. 18. 21:58
1/6 anonim válasza:
Attól függ, mekkora és melyik része érintett az agyának.
Attól még, hogy nem beszél, vagy beszédzavaros, lehet, hogy mindent ért, csak nem tudja magát kifejezni.
És a beszédértés, beszédkészség sokat javulhat.
2/6 A kérdező kommentje:
A bal oldala károsodott az agynak elég nagy rész, a beszédközpont valamint a jobb oldal, láb, kar mozgása. tudom, hogy valamennyit ért, mert vannak reakciói, de az orvos szerint nem mindent, igazából azt nem tudom elképzelni, hogy ha elmondok egy mondatot akkor ezek szerint pár szót megért pár szót nem ebben az esetben? Ilyenkor mit érezhet gondolhat? Aki esetleg tud segíteni kérem írjon, nagyon köszönöm.
2013. júl. 19. 09:09
3/6 anonim válasza:
Egyszerű szavakat használj rövid mondatokban.
Eldöntendő kérdéseket tegyél fel, az igent vagy a nemet könnyebb megérteni, mintha neki kéne kifejezni-e magát.
Attól is függ mikori a stroke, ill. hogy rögtön kapott-e orvosi segítséget.
Mind a beszéd, mind a mozgás minél korábbi újragyakorlását el kell kezdeni, nem szabad hagyni elfeküdni, tehát korai rehabilitáció, akkor várhatunk javulást.
1.-es voltam még mindig
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod. Próbálok egyszerű, rövid mondatokat és eldöntendő kérdéseket feltenni neki, de sajnos még sokszor elalszik miközben ott vagyok. Ha kérek valamit reagál rá, például kérem emelje fel a lábát, kezét megteszi, megsimogat. És próbálta a labdát a bal kezéből a jobb kezébe tenni és nem értette miért nem sikerül. Ami nagyon zavar, hogy mintha nem tudna sokáig ébren maradni, vagy koncentrálni rám.
2013. júl. 19. 13:41
5/6 anonim válasza:
Az álmosság, aluszékonyság minden agyi történés velejárója
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2013. júl. 19. 18:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!