Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ezek az eredmények mennyire...

Ezek az eredmények mennyire rosszak? Az orvos erre fog gyógyszert felírni? (labor)

Figyelt kérdés

húgysav: 420 helyett 436

se koleszterin: 5,2 helyett 6,5

vérsüllyedés: 12 helyett 17

Ezek mennyire "rosszak"? (fiatal vagyok)

2013. júl. 17. 09:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát nem biztos,h békén hagynak vele. 19 évesen valóban sok.

De próbálj meg sok olajos magvat enni(mogyoró,dió,mandula)tele vannak un. jó koleszterinnel(HDL),aminek az a szerepe,h a véráramban sodródva "kimossa" magával a rossz koleszterint(LDL),így az nem rakódik le az érfalakra, csökken a szintje. De a neten is találsz olyan diétát,amit javasolnak magas koleszterin esetén.

2013. júl. 18. 13:52
 12/15 anonim ***** válasza:

Hát nem biztos,h békén hagynak vele.

Sőt! Az orvosi egytemeket a gyógyszeripar pénzeli. Természetes tehát, hogy beleszólnak a tanmenetbe. Így aztán az orvosnövendékek nem azt tanulják, hogy hogyan gyógyítsanak meg, hanem azt, hogy mire milyen tablettát sózzanak rád. Aztán annak a mellékhatására milyen másikat, és így tovább. Mint azt előttem kifejtették, a koleszterin ékes példa erre. Kitalálták, hogy nem jó a magas koleszterin, de az már a kutyát se érdekli, hogy mitől magas, hiszen hurrá, írhatunk fel gyógyszert.

2013. júl. 20. 15:49
 13/15 A kérdező kommentje:

Ja, ismerős, gyógyszerlobbi.

De ennyiből nem vághatja rá, hogy rossz, lehet csak átmeneti, mert ettem valami olyat aztán annyi. Ehhez gondolom elküldene még egyszer laborba, hogy ugyanennyi-e hónapokkal később is.

Meg azt is mondhatom (persze nem neki, hanem magamnak), hogy nem veszem be aztán kész...

2013. júl. 20. 17:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Az a baj a koleszterinnel,h az nem olyan,mint a vércukor(eszik valaki édeset és megemelkedik a cukra,aztán holnapra már jó lesz),hanem a koleszterint a máj termeli és sajnos nem az étkezéstől lesz magas. Most már lassan kiderül,h a diétával nem lehet a koleszterint meggyógyítani.

Sőt, ha valaki megvonja magától a koleszterin tartalmú ételeke,a szervezet ezt hiányként észleli és még több koleszterint termel,úgyhogy a diétával óvatosan kell bánni. Ahogy már írtam az a legjobb,ha sok telítetlen zsírsavat tartalmazó ételt eszel. Ezek megelőzik a telített(káros zsírsavak lerakódását).

Nézz utána:

[link]

2013. júl. 22. 07:48
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyi a valóságtartalma, egy dietetikustól hallottam: A konyhasóban sok apró méretű homok- és üvegkristály van beágyazódva. Oldódás után ezek előkerülnek, millió apró sebet ejtenek az érfalakon. Ezek betapasztására termeli a máj a koleszterint.
2013. júl. 22. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!