Ezek az eredmények mennyire rosszak? Az orvos erre fog gyógyszert felírni? (labor)
húgysav: 420 helyett 436
se koleszterin: 5,2 helyett 6,5
vérsüllyedés: 12 helyett 17
Ezek mennyire "rosszak"? (fiatal vagyok)
Hát nem biztos,h békén hagynak vele. 19 évesen valóban sok.
De próbálj meg sok olajos magvat enni(mogyoró,dió,mandula)tele vannak un. jó koleszterinnel(HDL),aminek az a szerepe,h a véráramban sodródva "kimossa" magával a rossz koleszterint(LDL),így az nem rakódik le az érfalakra, csökken a szintje. De a neten is találsz olyan diétát,amit javasolnak magas koleszterin esetén.
Hát nem biztos,h békén hagynak vele.
Sőt! Az orvosi egytemeket a gyógyszeripar pénzeli. Természetes tehát, hogy beleszólnak a tanmenetbe. Így aztán az orvosnövendékek nem azt tanulják, hogy hogyan gyógyítsanak meg, hanem azt, hogy mire milyen tablettát sózzanak rád. Aztán annak a mellékhatására milyen másikat, és így tovább. Mint azt előttem kifejtették, a koleszterin ékes példa erre. Kitalálták, hogy nem jó a magas koleszterin, de az már a kutyát se érdekli, hogy mitől magas, hiszen hurrá, írhatunk fel gyógyszert.
Ja, ismerős, gyógyszerlobbi.
De ennyiből nem vághatja rá, hogy rossz, lehet csak átmeneti, mert ettem valami olyat aztán annyi. Ehhez gondolom elküldene még egyszer laborba, hogy ugyanennyi-e hónapokkal később is.
Meg azt is mondhatom (persze nem neki, hanem magamnak), hogy nem veszem be aztán kész...
Az a baj a koleszterinnel,h az nem olyan,mint a vércukor(eszik valaki édeset és megemelkedik a cukra,aztán holnapra már jó lesz),hanem a koleszterint a máj termeli és sajnos nem az étkezéstől lesz magas. Most már lassan kiderül,h a diétával nem lehet a koleszterint meggyógyítani.
Sőt, ha valaki megvonja magától a koleszterin tartalmú ételeke,a szervezet ezt hiányként észleli és még több koleszterint termel,úgyhogy a diétával óvatosan kell bánni. Ahogy már írtam az a legjobb,ha sok telítetlen zsírsavat tartalmazó ételt eszel. Ezek megelőzik a telített(káros zsírsavak lerakódását).
Nézz utána:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!