Ezek az eredmények mennyire rosszak? Az orvos erre fog gyógyszert felírni? (labor)
húgysav: 420 helyett 436
se koleszterin: 5,2 helyett 6,5
vérsüllyedés: 12 helyett 17
Ezek mennyire "rosszak"? (fiatal vagyok)
a kálium 3,5 helyett 3,34
vizelet fajsúly 1,02 helyett 1,01
(Itt az alsó határokhoz mérve, fent a felsőkhöz)
Nem vagyok szakértő, de azt tudom, hogy magas húgysav lehet köszvény tünete.
A magas koleszterin szint megint csak okozhat gondot.
A magas süllyedés pedig, ha jól tudom gyulladásra utal.
De nem vagyok szakértő, még egyszer hangsúlyoznám.
Azt írtam le, amit hallottam. Ami meg nem biztos, hogy pontos.
Szóval biztos valamit lép erre majd az orvos.
Köszi a gyors válaszod :)
Csak azért gondoltam, mert azért ezek nem akkora eltérések, ez átmenetileg is előfordulhat, hogy magasabb. 19 évesen még nem szeretnék gyógyszereket tömni, elvileg nem is ezek miatt küldtek laborba. Ami miatt végülis mentem, azzal nincs is baj :)
Ezek az értékek semmik. A süllyedés: gyulladás. A húgysav: sok disznóhús evéstől alakulhat ki. Köszvény lehet belőle. A koleszterin meg átbaszás. A napi koleszterinmennyiség 2/3-át a szervezet maga állítja elő...
Kálium az nem téma, ekkora eltéréssel. A vizelet meg függ attól is, hogy mennyit ittál stb...
Látnád az én vérképemet rákbetegként... na ott vannak eltérések. A tiéd kiváló.
A köszvényhez ez kevés, nem feltétlen húsevés okozza.
Nekem köszvényem van, és a sör vagy a fruktóz váltja ki a rohamot, emeli meg a húgysavam, nézz utána.
Köszi, mindenki kapott zöldet :)
A disznóhúst ki nem állhatom, szóval ez érdekes. A koleszterin miatt aggódom kicsit, mondjuk apai ágon mindenkinek magas, ők szednek is rá gyógyszert. De nem 19 évesen kezdték szedni...
Újabban viszont rákaptam a tepertős pogácsára, esetleg felvihette az is, hogy ez eszembe se jutott.
Na, mindenesetre a gyógyszerrel remélem még békén hagynak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!