Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gerincprobléma? Nem tudom,...

Gerincprobléma? Nem tudom, segítség! (Többi lent)

Figyelt kérdés
Tükörben állva vettem észre magamon. Ahogy oldalra állok a tökörben, a vállam sokkal előrébb van mint a hátam. Nagyon csúnya, és szerintem nem is normális ha így néz ki. A lapockám és a vállam között nagy a külömbség! Nagyon elöl van a vállam.... Valamiért hiába tartom rendesen, 5 perc, és elfelejtem, és vissza állok a régi állásba. Nem vagy görbe, de nagyon elöl van a vállam. Mi lehet a baj? Hogy kezeljem?

2013. júl. 16. 19:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Hanyag testtartásod van. Ilyenkor a vállak előre esnek, kissé befelé fordulnak, a lapocka pedig fokozatosan elemelkedik a bordáktól, amolyan szárnyszerűen elálló lapockák lesznek.

Egy megoldás van: a sport.

Úszás, konditerem / hátizmok és a vállövi izmok megerősítése/.

Egy titka is van, rendszeresen kell csinálni és heten 3-4 alkalommal, úgy kb másfél év alatt javítható illetve megszüntethető.

2013. júl. 16. 19:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Általában azoknak van előre a válluk, akiknek nagy mellük van, és húzza le őket. Veled nem ez a helyzet? Természetes, hogy 5 perc múlva visszaáll, hisz ezt szokta meg. Menj el ortopédushoz.
2013. júl. 16. 19:48
 3/8 A kérdező kommentje:
14 éves fiú vagyok. Enyhén túlsúlyos, így van egy kis mellem is....
2013. júl. 16. 20:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Konditerembe szívesen mennék de 1. nincs kivel mennyek... 2. nehezemre esik megcsinálni pl. egy fekvőtámaszt is. biztos kiröhögnének hogy én emelgetem a 10kg-okat ők meg a 200 akat...
2013. júl. 16. 20:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez a legjobb kor, hogy valamit kezdj magaddal és ne csak a mennyeket emlegesd. Ahogy írták, az izomzat megerősítése a fontos, mert pár év múlva egy öreg ember fog rád viszanézni a tükörből . Azt pedig ne vedd figyelembe, hogy mások mit csinálnak. Te azt tedd, amit tanácsolnak a hozzáértők.
2013. júl. 16. 20:22
 6/8 A kérdező kommentje:

Fegyencedzéssel javítható a dolog? pl. minden másnap 4x10 könnyített fekvő, 4x10 gugolás meg ilyenek....

Egyébként nem tudok úgy legugolni, hogy a teljes talpan lent legyen, csak úgy hogy lábujjhegyen állok. ha teljes talpra akarok, hátra dőlök. Ez is gerinc probléma?

2013. júl. 16. 20:29
 7/8 anonim válasza:

"Nem vagy görbe"

Megnyugodhatsz nem vagyok az.

Rendesen hanyagoltad magadat.

Most csak annyit tudsz tenni hogy megpróbálsz egyenesen állni.

Nekem mondjuk csak leüléskor görbe a hátam.

De amikor állok, akkor meg egyenes, nem értem.

2013. júl. 17. 08:41
 8/8 anonim válasza:

Lol, előző vagyok, csak most vettem észre mit írtál:

"ha teljes talpra akarok, hátra dőlök. Ez is gerinc probléma?"

Nem, nem az, én és a barátaim se tudják megcsinálni :D

Mármint megtudjuk de kényelmetlen.

Hát csak Roli nem :D

Pedig tök átlagosan nézünk ki, aztán mégse tudjuk, de mondok valamit, szerintem senki se tudja, ha mégis, elégszar érzés!

2013. júl. 17. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!