Mi okozhatja a mellkasi fájdalmakat, szúrásokat?
Nálam eddig előfordult mellhártya gyulladás, ptx, és ha eléggé feszült vagyok.
Orvosnak meg kell mutatni.
Bordaközi idegek nyomódása. A háttérben
hanyag tartás vagy gerincferdülés lehet, fejletlen hátizomzat.
Tartós ülés bizonyos testhelyzetben.
Köszönöm szépen! Remélem, hogy csak ezekről vagy hasonlókról van szó, és nem szívproblémáról!
Ha szívproblémáról lenne szó, mik lennének a jelei? Pl pont szívtájékon fáj vagy szúr?
Mikor túlpörgettem magam, fájt és fulladtam is.
(Szívprobléma előjel nélkül is lehet.)
A szív nem szúr.Akkor fáj, ha oxigén hiánya van, amikor a koszorús erek szűkek. Ilyenkor a szegycsont mögött lehet érezni markoló jellegű fájdalmat, mely a bal karba akár a kis ujjig is kisugározhat vagy a hátba sugárzik át.
A szív betegek nem terhelhetők fizikálisan, hamar elfáradnak, leizzadnak. A mélyen fekvő részeken ödéma / vizenyős duzzanat/ alakul ki. Ha áll az illető akkor a bokák körül, sípcsont előtt, ha fekszik akkor pedig a keresztcsont tájékán. Ha a tüdőben pangás van akkor akkor pedig köhécsel illetve nehéz légzés jelentkezik, gyakorlatilag ülve alszik, nem tud vízszintes helyzetben levegőt venni.
Ha szívizom gyulladás vagy szívburok gyulladás van akkor is a szegycsont mögött érez tompa nyomó fájdalmat, viszont nagy gyengeség kíséri, kifejezett fáradékonyság illetve szívritmus zavar, gyakran láz is kíséri.
Én inkább a bordaközi ideg fájdalmára gondolok továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!