Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit jelentenek az alábbi...

Mit jelentenek az alábbi kifejezések a laborpapíromon?

Figyelt kérdés

Hematológia:

MCH

MONO

BASO

Vizelet vizsgálatok:

Vörösvértest (látótér)

Vörösvértest (ul)

Klinikai kémia:

Összes kalcium

Foszfát

Vas

Triglicerid

Ez a klinikai kémia vér,vagy vizelet vizsgálat?

2013. jún. 27. 18:02
 1/9 A kérdező kommentje:
Még annyit,hogy ezek igazából a leletemen vannak,és ezek nem jó eredmények lettek! Évek óta semmi gondom nem volt a labor vizsgálatnál,mindig tökéletes értékeim voltak,fél évente járok,de most ez a 9 valami vagy sok,vagy kevés.
2013. jún. 27. 18:05
 2/9 anonim ***** válasza:
Beírod a keresőbe és elolvasod, hogy mi mit jelent.
2013. jún. 27. 18:07
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez két kémcső vér és egy vizelet vizsgálat.

Egy vérképben / haematológia/ megvan a vörösvértest haemoglobin mennyisége / MCH/ , a felsorolt fehérvérsejtek / monocyta, basophil/ százalékos eloszlása, de ezen kívül még vagy 12 paraméter, ami a vérsejtekre vonatkozik./ fehérvérsejt, vérlemezke, vörösvértest/

A vizelet vizsgálatnál nézik, hogy van-e vér a vizeletben, ha igen akkor a mikroszkóp látóterenként mennyi.

A klinikai kémia a második kémcső vér, ami a vérplazmából nézi a felsorolt összetevőket / Ca,P, Fe/

2013. jún. 27. 18:12
 4/9 anonim ***** válasza:

Bocs, én elég lassan írok, látom közben nem az a kérdés, hogy mi ez, hanem , hogy voltál már és az értékek nem jók.

Kiemelve nem értékelhetők egyenként, az összes értéket kell nézni a haematológiában.

2013. jún. 27. 18:18
 5/9 anonim ***** válasza:
És persze tudni kellene a mért értékeidet is, hogy mennyire térnek el a normálistól, számokat nem írtál.
2013. jún. 27. 18:21
 6/9 A kérdező kommentje:

Már nincs nálam a papír,de annyit tudok,hogy MCH, vas,és a triglicerid alacsonyabb,mint kellene,az összes többi magas! :(

Csak azért vagyok kiváncsi,mert jövőhét csütörtökön tudok csak menni körzetihez,és sosem voltak ezek az értékeim (sőt semmim) rosszak!

TSH magas volt anno,de azt már kezeljük,kb. 2 éve normális az érték a letroxal! :)

2013. jún. 27. 19:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha avs alacsonyabb attól lehet alacsonyabb az MCH.

Ha jó a hgb, akkor még nincs kifejlődött vashiányos vérszegénységed, a vérben viszont kezd kevesebb lenni a vas.

Egyél sok céklát, mákot, spenótot, húsfélét.

A mono és a baso: bizonyos fehérvérsejtet takar, ami kisebb fertőzés után mutatható ki a vérben / légúti hurut, nátha is elég hozzá, de húgyúti fertőzés, felfázásnál is lehet/

Egyébként a bacik is eszik a vasat. Ha bármilyen fertőzés volt csak egy kicsi is az elmúlt pár hétben okozhatja.

A triglicerid a vérzsírok közé tartozik.

Ca, P: egymással összefügg. Ezek magasak voltak? Mindkettő ?

Vizeletben vörösvértest: ha sok hólyaghurutra utalhat, felfázásra

/ kivéve, ha nő vagy és épp menstruáltál a vizelet leadásakor/

2013. jún. 27. 23:03
 8/9 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Nő vagyok de nem mensiztem aznap,ez péntek reggeli vizelet,és szombat este jött meg,szóval az enm lehet!

Nem voltam beteg,semmi fertőzés nem ugrik be az elmúlt hetekben,illetve hónapokban! Párom volt beteg,de én nem kaptam el! (megfázás) Lehet lappangott bennem...?

A vas azért aggaszt. :(

2013. jún. 28. 15:46
 9/9 A kérdező kommentje:

Ja,és igen,a CA,és P mindkettő magasabb a normál értéknél!

EMinden eredmény csak kicsit alacsonyabb,illetve magasabb a normál tartománynál,kivéve a vas,mert ott 6 a minimum,és nekem 3,3 lett!

2013. jún. 28. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!