Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Két év magasvérnyomás után...

Két év magasvérnyomás után van még esélyem egy rendes életre?

Figyelt kérdés

Két éven át magas vérnyomásom volt (körülbelül 140.. , 150 es felsőértékkel ,amiről sajnos nem tudtam mert soha nem mértem meg.A magas vérnyomás szerintem a súlyzós edzéstől alakult ki amit 3 éve kezdtem el.Mielőtt belekezdtem volna 63 kiló voltam és 178cm ,most vagyok 80 kiló és 181 cm.Mindeközben egyáltalán nem jártam futni ,soha.

Fél évvel ezelőtt diagnosztizálták a vérnyomásproblémámat amikor sok fejáfjással elmentem dokihoz és be lettem állítva de szerintem ígyse ment le teljesen a vérnyomásom ,mert a fejem bal oldalon még mindig fájni szokott és így már majdnem 8 hónapja rendszeresen fáj.A a a fülem is bedugul baloldalt és ilyenkor nagy nyomást érzek azon az oldalt.Mostmár magas adagot szedek a vérnyomáscsökkentőből és ez megoldja a problémát de ezse teljesen.A szivem mostanában sokat fájt és hétfőn elmegyek orvoshoz vele, tegnap este 170/100 volt a vérnyomásom és az ügyeleten sikerült levinni 130/80 ra.Az lenne a kérdésem ,hogy két év magas vérnyomás után van még esélyem egy rendes életre?Vagy megfogok halni 5 éven belül?A súlyzós edzést természetesen már rég abbahagytam és elkezdtem futni járni ami segít de neke mezse segített és mássnap nagyon felment tőle a vérnyomásom nem értem miért.Kérlek segítsetek,nyugtassatok meg ,hogy még áll előttem élet mert én már nem hiszek ennek.Vagy ha pedig nem áll... kérlek adjatok tanácsokat mit tehetek a legjobb elérésének érdekében.Kérlek csak olyanok válaszoljanak akik értenek ehhez, vagy már volt hasonló gondjuk és megoldódott, esetleg másoktól hallottak fontos dolgokat.Köszönöm!

2013. jún. 23. 18:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Magas vérnyomás betegség kezelése általában (gyógyszerek nélkül)

Az emberi test valódi igényeinek megfelelő táplálkozás (ez valamilyen mértékben a paleo táplálkozás elveit kell hogy kövesse mindenképpen)

Valódi igénynek megfelelő edzés (például taichi, jóga - lehet mellette súlyzózni is)

Gondolom gyógyszert (béta blokkolókat?) használtok jelenleg, ezekkel eddig soha senki nem ment még sokra, mégis újabb és újabb emberek vásárolják meg. Hát felírják nekik.

2013. jún. 23. 19:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Hogy állsz a stresszel? Ha nem viszi le a futás sem,gyanítom,hogy pszihés lesz a probléma.Én egyébként testépítek,mondják,hogy emeli a vérnyomást,de tudom,hogy nálam pszihés okai vannak,ha ideges vagyok felmegy,egyébként normális,súlyzós edzés mellett is.
2013. jún. 23. 20:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Az már jó, hogy felismerted a probléma gyökerét és próbálsz változtatni rajta. A futás az egyik legjobb sport, úgyhogy ezzel semmiképp se hagyj fel.

Másik fontos dolog a pozitív hozzáállás. Még nem késő változtatni. Fogadd meg az orvos tanácsát is, mert elvégre ő ért hozzá. Biztos találni fognak egy olyan gyógyszert, ami eredményesen csökkenti a vérnyomásod. Emiatt fölöslegesen ne stresszelj, mert a stressz növeli a vérnyomást.

2013. jún. 23. 20:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Sajnos mostanában nagyon sokat stresszelek, és szerintem ez is felviszi a vérnyomásom.Leginkább azért idegeskedem ,mert nem tudom mi a problémám.Annyira összetett az egész... A szemem és a szám reggelre teljesen kiszárad, alig bírom kinyitni a szemeimet és nem tudom miért.Régen felirtak rá szemcseppet ami hatott ,de hát nem normális ,hogy ilyen korban ez van.A fejem bal oldalon jó ideje fáj már , volt ct-m egy éve de semmitse mutattak ki.Ezzel összekapcsolódik az ,hgoy a fülem és az orrom baloldalon be szokott dugulni és a szemem is ezen az oldalon szárad ki nagyon.A bal szemem kevésbé bírom kinyitni mint a jobbat reggelente.
2013. jún. 27. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!