Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyire magas ez a vérnyomás?

Mennyire magas ez a vérnyomás?

Figyelt kérdés

Nem vagyok otthon a témában, elektromos vérnyomásmérővel megmértem a vérnyomásom és az alábbi értékeket kaptam.

SYS.mmHg: 217

DIA.mmHG: 89

PUL./min: 116

Ez nagyon magasnak számít? Nem szóltam róla anyumnak..

2013. máj. 25. 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:

Máskor is mérted már hasonlónak?

Mérjed meg amúgy mégegyszer, ha hasonló érték jön ki, mindenképp szólj anyukádnak (hány éves vagy amúgy?), és valszeg egy alaposabb kivizsgálás sem ártana.

2013. máj. 25. 20:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Magasnak mindenképp magas. Hány éves vagy? Súly, magasság?
2013. máj. 25. 20:24
 3/10 A kérdező kommentje:
Máskor nem szokott ennyire magas lenni de az átlagtól azért feljebb szokott lenni, sűrűn szédülök ha egy helyben állok és kicsit magasabb a hőmérséklet, 16 éves vagyok 186cm magas és 75kg.
2013. máj. 25. 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:
217-es szisztolés vérnyomásnál gyakorlatilag agyvérzésed kell hogy legyen. Vagy tényleg ennyi, és akkor indulás a kórházba, mert bármelyik pillanatban elszállhat egy ér, vagy pedig rosszul mértél.
2013. máj. 25. 20:27
 5/10 A kérdező kommentje:

Rosszul nem mérhettem ugyanis digitális műszerrel mértem, ma napközbe volt ennyi, most újra megmértem:

145

74

81

De nagyon aggaszt az előző mérés. ://

2013. máj. 25. 20:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Igazából én is mértem már hasonlót. A digitális műszerek nem a legjobbak és x. próbálkozás után pontatlanok. Manuálisan mérd meg a pulzusodat és ha tényleg ennyire magas akkor menj el a kórházba és ott meg fogják mérni neked igazi vérnyomás mérővel (pumpálják és sztetoszkóppal hallgatják). Igazából az az aggasztó, hogy a diasztolés ennyire alacsony.
2013. máj. 25. 20:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Ilyen vérnyomás mellett nem fogsz sokáig élni :(. Menj el dokihoz, amint tudsz. De továbbra is fenntartom, hogy nem lett jól mérve.

A 145-ös szisztolés sem normális (120 a normál), de amellett legalább nem les agyvérzésed.

2013. máj. 25. 20:34
 8/10 anonim ***** válasza:

Sajnos ezzel küszködöm én is. Nem dohányzom, sosem dohányoztam, jó mondjuk az étvágyam, meg a sört sem vetem meg, max. 2 kávé naponta. Kamionsofőr vagyok 12 éve, kevés az alkalom mozogni.

Az valószínű egyébként, hogy a digitális mérők csalnak felfelé, de akkor is nagyon magas ez az érték. Nekem is volt 200 felett nemegyszer. A közérzetem amúgy jó, nem érzek semmit, de ha meglátom a vérnyomásmérőt, vagy orvoshoz megyek már megy is fel a "pumpa". Szedek gyógyszert, de gyakran kifogyok belőle az úton. Nagyon erős gyógyszert meg nem akarok, tartok tőle, hogy nagyon lenyom és nekem az nem éppen ideális.

2013. máj. 25. 20:52
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, gondolkodtam már orvoson mert valami nem oké velem. :/
2013. máj. 25. 20:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Mindenképp menj el orvoshoz. Mert vagy a vérnyomásmérőd rossz vagy tényleg valami baj van.

Az első mérés eredményed egyszerűen szörnyű. A szisztolés érték iszonyú magas, a diasztolés meg még jó, ja meg a pulzus is szapora. Amúgy mikor mérted meg? Úgy értem, hogy nem mozogtál-e előtte vagy valami?

A második eredmény már picivel jobb, de még az is magasnak tűnik.

2013. máj. 25. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!