138/90 es vérnyomás 90 pulzus magas egy 17 éves fiunak?
A 90 második számként nem a pulzust szokta jelenteni, hanem a per értéket. Diasztolés nyomásérték.
A pulzusszám egy harmadik szokott lenni.
Biztos, hogy a pulzusodra mérte a 90-es értéket?
Hogyan mérted őket?
A reális méréshez a mérés előtt legalább 10-15 percig teljes nyugalomban kéne lenned.
Amúgy a vérnyomásod még határértéken belül van,de ha a nyugalmi érték ilyen,mérd rendszeresen,mert valószínűleg,hajlamod van magasvérnyomás betegségre.
Pulzus esetében a 100 feletti értéknél beszélünk tachycardiáról.
Amit tehet,azt úgy látom meg is teszed:)
Ne egyél zsírosat,sok sót,ne hízz el, és sportolj.
Ne higgy a csuklós mérőnek! Még a felfújhatós automatikus sem mindig a legpontosabb, de az reális képet ad a csuklóssal ellentétben. Természetesen a legpontosabb, amikor fonendoszkóppal, higanyos vérnyomásmérővel mérik.
A csuklós mérésről annyit, hogy egy ismerős rosszul lett, csuklós mérővel 170-et mértek neki, felkarossal pedig 120 körül volt, mindezt egymás után. Szerezz valahonnan egy felkarosat, és annak higgy.
Csak annyira magas, hogy én ugyanerre pulzuscsökkentőt kaptam kardiológustól. Bár lehet azért, mert alkalmanként volt a pulzusom 110-120 is nekem.
Egy hónapon keresztül minden reggel délben és este mértem, és alig volt 70 körüli a pulzusom..
Ha tartós nálad ez a dolog, keress fel egy orvost,biztos ami biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!