Létezik olyan, hogy egyszer csak elmúlik a magas vérnyomás?
Lassan 1 éve szedek vérnyomáscsökkentőt, 1 hónapja érzem hogy túlságosan leviszi. Először feleztem a mennyiséget. Most ott tartok hogy másfél hete nem vettem be gyógyszert. Folyamatosan mérem reggel, délben, este és bőven jó az érték.
Ez mitől lehet, és mennyire gyakori?

Ha maga a magas vérnyomás az alapbetegség akkor az aligha tűnik csak úgy el.
Abban az esetben fordulhat elő ez ha a magas vérnyomás nem maga az alapbetegség, hanem valamilyen más kórfolyamat vezetett magas vérnyomáshoz. Olyankor ha a kórfolyamat megszűnik akkor a magas vérnyomás is elmúlhat. De önmagában magas vérnyomás betegség kétlem, legalábbis én ilyennel még nem találkoztam. Olyannal igen, hogy egy darabig jó volt gyógyszer nélkül is, de aztán újra előjött. Érdemes lehet az orvossal megbeszélni ezt, mert nyilván az sem jó ha túlságosan leviszi a gyógyszer a vérnyomást.

Nekem elsődleges magas vérnyomás a diagnózisom. 220/110 körüli értékeket mértek régebben.
Mégis mikor elváltam, beállt 120/80-ra…
Sajnos most megint nem jó, 150-160/110. Van egy mérgező ember a közelemben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!