Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kiírhat táppénzre a reumatológus?

Bubachangh kérdése:

Kiírhat táppénzre a reumatológus?

Figyelt kérdés
December óta küszködök isiásszal,azóta táppénzen vagyok. Eddig a háziorvos 2 hetente adott táppénzes papírt. De most a háziorvos "átpasszolt" a reumatológiára, mondván, hogy mozgásszervi panasszal, sokáig nem tarthat táppénzen. Eddig még semmilyen konkrét kezelés nem volt, csak fájdalomcsillapítók, ágynyugalom. Még csak most megyek a reumatológushoz, mert mostanra kaptam időpontot. Remélem ő már konkrétan kezelni is fog. A háziorvos azt mondta, hogy mától a reumatológus állítja ki a táppénzes papírt, illetve mindent ő intéz. Ilyet lehet, nem csak a háziorvos adhat táppénzes papírt? Illetve ha nem használ a kezelés, akkor ilyen fájós lábbal/derékkal visszaküldhet dolgozni? Gyakorlatilag csak pár métert tudok jelenleg menni, a fürdőszobába is kínkeservesen jutok el, mintegy 10 perc alatt. Köszönöm, hogy elolvastad!

tegnap 21:46
 1/3 anonim ***** válasza:
A reumatológus szakorvos minden kérdésedre válaszolni fog.
tegnap 21:50
 2/3 anonim ***** válasza:

"3. Az egynapos sebészeti, a kúraszerű ellátás,

a járóbeteg-szakellátás keretében végzett nappali ellátás

és a járóbetegként igénybe vett komplex fürdőgyógyászati ellátás idejére a háziorvos igazolja a keresőképtelenséget."

[link]

tegnap 22:04
 3/3 qaí ***** válasza:

Reumatológus nem tud tappenzre venni, a háziorvos tart továbbra is. A háziorvosod szerintem arra gondolt hogy menj el szakorvoshoz hogy ő mit javasol, milyen gyógyszert vagy kezelést. Valóban több hónapos táppénz esetén szeretjük ha az illető szakorvostól kér segítséget.

Háziorvos mellet vagyok asszisztens.

tegnap 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!