Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagyon megritkult a hajam és...

Nagyon megritkult a hajam és hullik. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Szóval olyan egy éve nagyon elkezdett hullani a hajam és mostanra már nagyon kevés hajam van és azt is észrevettem hogy a hajszálaim is nagyon elvékonyodtak. több fodrász is megjegyezte hogy hullik és hogy kevesebb lett a hajam. amiket eddig tettem:

-teljes vérképet néztünk, minden a legnagyobb rendben, nincs vashiányom és nincs semmilyen gyulladás a szervezetemben.

-voltam bőrgyógyásznál, aki megállapította hogy szeborreás dermatitiszem van, írt fel rá speciális cseppet és sampont. majd később visszamentem, azt mondta a bőrgyógyász hogy a szeborrea megszűnt és eltűntek a plakkok. korpásodik nagyon a fejem, erre is írt fel a bőrgyógyász sampont (dercos) de hiába mosom vele meg jó alaposan kétszer is a hajam , nem jönnek le a lerakódások. Igazából már rengeteg korpásodás elleni sampont kipróbáltam de egyik sem segített. de az zavar a legjobban hogy nagyon hullik és már tényleg alig van hajam.

ezen felül sok vitamint szedek, egészségesen táplálkozok.

Ja és még olyan 2023. november óta szedek szorongásoldókat, ripedont és scippát, beszéltem a pszichiáterrel, de azt mondta hogy azoknak nincs ilyen mellékhatása, illetve volt egy néhány hónap amikor nem szedtem, de a hajhullás akkor sem maradt abba.

Valami ötlet?

17/L

tegnap 17:05
 1/2 MTamas2 ***** válasza:

Elég komoly mentális problémáid lehetnek ha Scippát, pláne Ripedont szedsz. Szabad tudni mi a baj?

A hajhullás leggyakoribb okai:

-vitaminhiány

-gyulladásos góc a szervezetben

-hormonális probléma

-felszívódási zavarok a bélben

-gyógyszermellékhatás

ha meg tudod enni az élesztőt valamilyen formában, azt próbáld meg pl joghurtben vagy kefirben. B komplex vitamin szedése is javallott.

tegnap 18:10
 2/2 A kérdező kommentje:
szorongással és depresszióval vagyok diagnosztizálva röviden ennyi. köszönöm!
tegnap 20:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!