Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Clexane mellett milyen fájdalo...

_fgfgfg_ kérdése:

Clexane mellett milyen fájdalom/láz csillapítót lehet bevenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20. napja kapok Clexánt, amikor elkezdtem akkor mondták hogy akármilyen gyógyszert nem lehet bevenni mellette, mert befolyásolhatja.

Elég szépen beleestem ebbe, a köhögős lázas vírusba szerencsémre😑

Utána olvastam hogy milyet lehetne szedni, viszont azt írta minden oldal hogy kis dózisú kumarin tartalmúakart lehet bevenni.

A gyógyszeres papírok azt írják nem ajánlott mellette, vagy hogy kérje a kezelő orvosa tanácsát a mennyiségről.

Felhívtam az orvost, de konkrétan kinevetett a kérdésem miatt.

Mondta hogy bármilyet szedhetek mellette, előírt adagot..

Nem tudom hogy most minek vagy kinek higyjek..

Esetleg tudnátok segíteni?

ma 09:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Fájdalom és lázcsillapítót bármilyet szedhetsz a Clexane mellett, ez nem tartalmaz kumarint, és nem is befolyásolja a Clexane hatását. Igaza volt sz orvosodnak, nem is értem, miért nem hiszel neki.

A kumarin (Syncumar néven lehet kapni Magyarországon) véralvadásgátó, hasonló hatása van, mint a Clexane-nak, azért kell vigyázni vele, a kettőt nem annyira szokták együtt adni. De ennek nincsen köze a lázcsillapításhoz.

ma 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!