Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A capuchino mennyire emelheti...

A capuchino mennyire emelheti meg a vérnyomást?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy van benne coffein, de van benne akkora mennyiség ami már – a kávéhoz hasonlóan akár jelentősen – megemeli?

tegnapelőtt 12:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Az előbb még latte volt
tegnapelőtt 12:20
 2/11 anonim ***** válasza:
61%
Attól függ milyen és mennyire erős kávèból készül. Megemelheti, ha olyan a kávè
tegnapelőtt 12:21
 3/11 anonim ***** válasza:
55%

Capuccino!

Normál esetben szimpla espressoból készül tehát annyira emeli, mint az espresso, amiből készül.

tegnapelőtt 12:26
 4/11 anonim ***** válasza:
19%

A kávé nem vészes, mert nemcsak emeli a vérnyomást, hanem részben kompenzálja a magas vérnyomás okozta egészségügyi bántalmakat.

Például ibuprofeinnel kombinálva hatásosan csillapítja a magas vérnyomás okozta fejfájást.

tegnapelőtt 12:26
 5/11 anonim ***** válasza:
40%

Mivel ez is kávé, így lehet. Ha igazi capuccino-ról van szó, akkor annak az alapja egy eszpresszó.

Bár nem hiszem, hogy egyetlen eszpresszó egészséges embernél okoz ilyet, de lehet.

Ha valami porból készült, vagy kapszulás, akkor azok általában gyengébbek.

tegnapelőtt 12:27
 6/11 anonim ***** válasza:
20%

P.S.

A magas vérnyomásra az alkohol meg a nikotin katasztrofális hatással van, ezért ezeket teljesen kerülni kell!

tegnapelőtt 12:28
 7/11 anonim ***** válasza:
30%
5 hát nekem a kapszulás egy lórúgás, a porokra meg mindig azt mondta, hogy csak kávé helyett van.
tegnapelőtt 12:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Lassan 10 éve nem iszom koffeines kávét, csak elvétve, eddig talán a 10 év alatt 3-4 alkalommal. De minden esetben, tök mindegy hogyan volt elkészítve, úgy pörgött tőle a szívem, a torkomban éreztem a dobogást. Szóval igen, odavág, ha nem vagy hozzászokva.
tegnapelőtt 12:59
 9/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
25%
Semennyire.
tegnapelőtt 13:36
 10/11 A kérdező kommentje:

Espresso-t tudom, hogy nem ihatok, ezért próbáltam ezt, por alapú formában, de egy délutáni csésze után se tudtam aludni.

8, köszi, sejtettem. 1, nem mondod... asszem az nem én lehettem. Többieknek is köszi a választ (és a helyesbítést is🤣). 9, biztos vagy ebben?

tegnapelőtt 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!