Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ki milyen vérnyomáscsökkentőt...

Ki milyen vérnyomáscsökkentőt szed és hány órakor veszitek be.?

Figyelt kérdés

Én Covercard plus 5mg/1,25/5mg szedek reggel 5:00 kor veszem be.

Este pedig Coverex AS 5mg szedek délután 17 órakor veszem be , vagy 16:30 kor

És reggel napi fél bisoprolol sandoz 5mg is szedek.

Vérnyomásom 122/74, 119/70 Hgmm között van. Pulzus 65-75 között

24/F

jan. 31. 14:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Concor 5mg és Vabincor 160 mg/1,5 mg. Ezeket reggel szedem miután reggeliztem. Van hogy 7-kor, de van hogy 10 után. De végül mindig reggel (felé).

49F

jan. 31. 14:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia. Én Coverex AS 10mg -ost szedek reggel (6 és 8 óra közt) Coverex AS komb.forte 10 mg-osat este 6 után.Valamint Tenaxum 1 mg -osat reggel -este, napi 2x. A Coverexet szeretném lecseréltetni, de még nem tudom, mennyi sikerrel fogok járni. Előtte volt Lisonorm Forte, ami semmive nem kezelhető lábdagadást okozott. Kinézett mára kerekes szék az elefántlábak miatt. Lépni már alig bírtam. De! A Coverex AS sem jó! 1: Nem csökkenti le a vérnyomást! A tenaxum nélkül (Este csak Coverex AS - t vettem be, mert a vérnyomásom 120/70 volt.)Ma reggel 156/113 lett a vérnyomás. 2. Állandó kőkemény székrekedést, 3. Állandó fülzúgást, 4. Kiütéseket, viszketés rohamokat, 5. Álmatlanságot, alvászavart okoz. Normál esetben gyógyszerek előtt 130/90 Hgmm ami 1 óra elteltével 120/70 lesz. De! Ha jön egy hideg front, akkor 156/116 is lehet ébredéskor a vérnyomásom. Szóval a jövő héten lehet, megyek reklamálni.
jan. 31. 16:29
 3/7 anonim ***** válasza:
A #2 vagyok. Látom, a korotokat is oda írtátok. Engem már 30 éves korom óta (Jogosítvány újításkor mértek 150/100 -at) kezelnek különböző gyógyszerekkel, de időközben elavultak, kivonták a forgalomból, mellékhatások voltak, nem voltak elég erősek, ezért változtak folyton. Most a fentebb leírtakat szedem. 67 éves elmúltam decemberben. Úgy látszik ez a Coverex a mostani új divat. De nekem nem tetszik a doboza se! Miért nem tudják azt úgy csomagolni, hogy látni lehessen hány szem van még benne? Ez a kocka doboz totál szívatás!
jan. 31. 16:40
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves 3#as. Keresztapám aki 39 éves napi 6 db vérnyomáscsökkentőt szed.

230/115, 240/130 ilyen vérnyomásai voltak pár éve.. de le csökkent neki miután be állítottak ezeket a gyógyszereket. Most 6 éve vàltozatlan neki a vérnyomása 120/70, 130/80 szinte mindig ilyen jó neki!!!

2X1 Vidotin komb 8/2,5mg

2X1 Doxazozin 4mg

2X1 Bisoprolol 5mg

jan. 31. 17:09
 5/7 anonim ***** válasza:
#4: Pár megjegyzés: Nekem sohasem volt 160 Hgmm fölött. Inkább a Diasztolé a problémás. Nem ritka a 120/100, illetve 130/110 hgmm. A gyógyszerek, volt amikor nálam is 5 féle volt. A fő probléma nálam a mellékhatások, mert az szinte mindegyiknek van. A hyper frontérzékenységem miatt van néha kiemelkedően magas, 130 feletti szisztolés érték esetén szinte 100 % a közelgő hideg front hatása. Különben ha nem lennének állandóan ezek az időjárás frontok, nekem is 120 /70 volna. A nyári hőségben meg felezni kell a gyógyszer adagom, mert akkor nem ritka a a 110/70, illetve a 90/60 Hgmm sem. Utálom a telet, mert hideg, a nyarat,mert hőség van, olyan ország nincs, ahol állandóan 24 fok van. Pedig olyan helyen szeretnék élni.
jan. 31. 19:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Én a covarex től köhögtem, így lecserélte az orvos Tanydonra. Napi 1 szemet szedek, de van hogy megfelezem. Reggel körül veszem be.
jan. 31. 21:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Én reggel covercard 10/10 mg, és este coverex-as 5 mg tablettát szedek. Énnek ellenére ma reggel 120/77 volt a vérnyomásom és 96 a pulzusom. Ma délben pedig 130/82 volt a vérnyomásom, a pulzusom meg 84 volt.
márc. 3. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!