Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gyomorhurutot konkrétan...

Gyomorhurutot konkrétan milyen baktériumok, vírusok, toxinok, kórokozók tudnak okozni? Helicobacter pylorim nincs, az már volt vizsgálva.

Figyelt kérdés
"Baktérium okozta fertőzéseknél, gomba- vagy vírusfertőzéseknél is kialakulhat gyomorhurut, de előfordulhat toxinok vagy a kórokozó direkt megtelepedése a gyomorban (még súlyosabb kép immunhiányos betegekben)."

jan. 29. 18:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Konkrétan? Több száz féle.
jan. 29. 20:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor hogyan lehet megtudni, hogy mi okozhatja? Sehogy?
jan. 29. 20:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Ilyenkor a kórokozók nem csak a gyomorban vannak, hanem a belekben is. Széklettenyésztés talán kimutat valamit.
jan. 30. 13:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy kórokozó okozza. Pl. kimarhatta a tömény alkohol. Én így jártam. Mármint egyáltalán nem szoktam ilyet inni, és egy céges bulin pálinkázás volt, gyomorbajom lett és lassan múlik. Eleinte refluxom is volt, szerencsére szűnik. Savas ételek is kimarhatták a gyomrodat, vagy reflux.
jan. 30. 17:40
 5/7 A kérdező kommentje:

#3. Köszönöm a tippet.

Amikor a gasztroenterológus felallitotta a diagnózist, neki vagy a háziorvosnak nem kellett volna további vizsgálatokra küldenie?

A széklettenyésztést mire kérjem? Azért így fogalmazom meg, mert a háziorvos ahogyan hozzááll, abból nem lesz semmi, tehát már úgy kellene odamennem, hogy tudom, hogy mit akarok.

#4. Abszolút nem iszom semmilyen alkoholt. Csak tiszta vizet iszom és frissen facsart citromlevet. Volt egy időszak, amikor gyógynövény teákat ittam, arra újra visszatérek.

Úgy vigyáztam, hogy mit kajálok, évek óta nem eszem cukrot, de tényleg sok éve, nem eszem junk foodokat, nincsenek szenvedélybetegségeim, erre így jártam.

Amúgy alacsony a gyomorsavszintem.

jan. 30. 18:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Elég ha azt mondod, hogy széklettenyésztés baktériumok (esetleg vírusok) irányába.

Azért baj, ha alacsony a savszint, mert a gyomorsav nem tudja elpusztítani a kórokozókat.

jan. 30. 21:07
 7/7 A kérdező kommentje:

#6. Jó, akkor ezt fogom neki mondani.

Igen, azt tudom, hogy azért is baj az alacsony gyomorsavszint, ami írtál - és még más miatt is...

Köszönöm szépen a segítséget!

jan. 30. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!