Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hol tudom jelezni, ha az...

Hol tudom jelezni, ha az alkalmazottamat a házi orvosa kamu ól vette táppénzre?

Figyelt kérdés
Alkalmazottunk elmondta, hogy két hétig azért volt táppénzen, mert másik munkahelyen tanult be. Most felmondott, majd megkérdezte, hogy a következő munkanapot már az új munkahelyén töltheti-e. Tehát szemtől szembe bevallotta, tudok utólag valamit tenni?

jan. 17. 17:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

#10 És miután visszajön szó nélküli hosszú fizetetlen szabadságról nem fogod kirúgni?

Pont leszarom mi gerinces mi nem, ha családot kell eltartanom és kell a biztos munkahely.

jan. 17. 23:09
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Jaj hagyjuk már ezt a süket dumát hogy táppénz csalás :D mert a dolgozók 90%-a nem csinál ilyet ugye? :D ne legyetek már ennyire képmutatók :D
jan. 18. 07:39
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

12.

De, a dolgozók 90%-a csinál táppénzcsalást. Mi a kérdés?

jan. 18. 11:42
 14/22 anonim ***** válasza:
70%
Sokan csalnak a táppénzzel. Pl a kismamák között se kevés az, aki tappenzre megy, holott valódi egészségügyi oka nincs, az egyetlen problémája a körbeforgós munkaundor, vagy a felmondási időt is sokat töltik tappenzzen ugyanezért. A munkavállaló úgy van vele, mint a 11. valaszado: "Pont leszarom mi gerinces mi nem...". Onnantól nem xarja le, ha ő a munkáltató és neki kell a betegszabadságot vagy a tappenz hozzájárulást fizetni. Ez akkor se buli, ha tényleg beteg az alakalmazott, de ha az csal is ezzel, akkor extra szívás. Ezzel azt sikerül elerni hosszú távon, hogy sokan pl már nem is alkalmaznak szülés előtt álló korú nőket, vagy kisgyerekes anyákat
jan. 18. 11:50
 15/22 anonim ***** válasza:
55%
Az a kérdés hogy ezen mit kell felháborodni? Teljesen fölösleges és kb semmit nem fogsz elérni.
jan. 18. 11:50
 16/22 anonim ***** válasza:

15

Te nem háborodnal fel, ha holnap fele annyi fizetést kapnál, csak mert Juli tappenzre ment?

jan. 18. 11:54
 17/22 anonim ***** válasza:
70%
Nekem mi közöm ahhoz hogy a másik táppénzre megy? Én megkapom a rendes fizetésemet ugyan úgy :D
jan. 18. 11:56
 18/22 anonim ***** válasza:

17

Használd a fantáziád. De adok másik lehetőséget, hátha úgy sikerül megerteni a probléma lényegét. Mivel Juli ok nélkül tappenzre megy és ezzel anyagi kárt okoz a fonokotoknek, az úgy dönt, tappenz után kirugja Julit, te meg majd dolgozol helyette ugyanannyi pénzért. Vagy azt mondja, innentől mindenki 4 órában lesz hivatalosan bejelentve, mert akkor kevesebb q tappenz.

Tudom, te főmufti vagy valami multinál és ki nem xarja le, meg amúgy is te egy pillanat alatt találsz másik munkát, stb.

jan. 18. 12:01
 19/22 anonim ***** válasza:

Értem a probléma lényegét de ilyen nincs amit te írsz. Még ha csak 100 fős is az a bizonyos munkahely egy embert kirug szerinted az mennyire lesz befolyással a többi 99-re? Semennyire. Vesznek fel újat. Plusz nem kavarhat be csak úgy hogy leviszi 4 órásba mert akkor megint elmennek emberek. Az értelmesek pedig nem fognak más helyett dolgozni mert azok ismét elmennek. Akkor ott tart a cég hogy bezárhatja kapuit mert nincs munkaerő.

Szóval megint csak ott tartok hogy ha jelenti is a kamu tp a kérdező ki és mit fog bizonyítani? A házi orvos akármilyen okból is felveheti tp-re arra te hogy találsz bizonyítékot hogy nem volt semmi baja? Sehogy. Plusz az orvosnak is azt mond amit akar. Lehet neki is kamuzott hogy szarul van és felvette. Az hogy ilyen ostoba volt hogy elmondta valójában mit csinált az már a retardált elméjének köszönhető. Ja igen ha valaki más is elmegy tp de nem is beteg azt is kifogod majd kérdezni hogy tényleg beteg volt e meg ilyenek? :D nevetséges az egész kérdés

jan. 18. 12:10
 20/22 anonim ***** válasza:

19

Innen nézve a kérdező nem 100 alkalmazottat foglalkoztat. De amúgy se a 100 fős multinál probléma q táppénzcsalás

jan. 18. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!