Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hol tudom jelezni, ha az...

Hol tudom jelezni, ha az alkalmazottamat a házi orvosa kamu ól vette táppénzre?

Figyelt kérdés
Alkalmazottunk elmondta, hogy két hétig azért volt táppénzen, mert másik munkahelyen tanult be. Most felmondott, majd megkérdezte, hogy a következő munkanapot már az új munkahelyén töltheti-e. Tehát szemtől szembe bevallotta, tudok utólag valamit tenni?

ma 17:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
Az egészségbiztosítónál jelentheted, táppénzzel való visszaélés.
ma 18:06
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
A felmondás után letolti szépen még a 30 napos felmondási idejét, te pedig kérsz egy ellenőrzést az egeszsegebiztositonal
ma 18:11
 3/11 anonim ***** válasza:
35%

A felmondási idő már a múlté.Senki sem kötelezhető rá.

Az orvosok tudják mit kell írni ilyen esetekre .

Az első 15 napot a munkáltató fizeti,a Tb nincs megkárositva .

Ezért a nagy felháborodás .

ma 18:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

"A felmondási idő már a múlté.Senki sem kötelezhető rá."

Ezt a marhaságot honnan vetted? A munka törvénykönyve még él.

ma 18:23
 5/11 anonim ***** válasza:
23%
Sehol. Következmények nélküli ország.
ma 18:28
 6/11 anonim ***** válasza:
61%

Én megértem az alkalmazottadat. Nyilván ha bevallja, hogy szeretne 2 hét szünetet, mert betanul egy másik munkahelyen akkor úgyis elküldöd. Ha meg elküldöd akkor kockára tenné, hogy munka nélkül marad, ha véletlenül oda nem veszik fel vagy nem tudnak megegyezni.

Én is így csináltam volna, csak én nem tárom ezt ki eléd.

ma 19:32
 7/11 anonim ***** válasza:
40%
Mondjuk nem értem a melóst. Ezt úgy szokták csinálni, hogy reggel megiszik fél liter pálinkát, így megy be dolgozni és máris ki van rúgva, nincs felmondási idő.
ma 20:01
 8/11 anonim ***** válasza:
60%
Biztosan voltál te is munkavállaló kérdező. Nem csak munkaadóként kellene ebbe belegondolni. Az embernek muszáj tp-re menni ha valamit el akar intézni főleg nekünk fiataloknak akiknek 20 nap szabi van egy évre és akkor ebből is felével ti munkaadók rendelkeztek. Egyébként pedig teljes mértékben osztom a 6 választ. Én is így csináltam volna csak nem kötöttem volna az orrodra. Mit tehetsz? Kb semmit. Ha ellenőrzik is szerinted ki vagy mi fogja bizonyítani hogy ő beteg volt e vagy sem?
ma 20:03
 9/11 anonim ***** válasza:
47%

8.

Attól még táppénzcsalás.

ma 21:47
 10/11 A kérdező kommentje:

Aha, látom azért vannak itt olyanok, akik szerint a táppénz csalás jó dolog.. 😃 elég gerincesek lehettek.

Erre való a szabadság, vagy a fizetetlen szabadság.

Elmegy fizetetlenre és azt csinál amit akar.

Amúgy egy 40éves férfiről beszélünk, ő már azért több mint 20 nappal rendelkezik. 😀

A normális válaszokat pedig köszönöm!

ma 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!