Milyen vizsgálattal tudják a colonoscopián kívűl még kimutatni az olyan dolgokat, mint az áteresztő bél szindróma, vagy a bélrák? MRI?
Figyelt kérdés
jan. 17. 13:20
1/9 A kérdező kommentje:
Érdekelnek történetek is, hátha tanulok belőle
jan. 17. 13:23
2/9 Ypszilon1980 

válasza:

Ki ajánlotta a colonoszkópiát? Én úgy tudom elsődlegesen széklettenyésztés, laborvizsgálatok, étel allergia tesztek kellenek.
3/9 Ypszilon1980 

válasza:

Most látom, hogy nem csak az áteresztő bélszindróma a kérdésed. Kellene hasi CT, vagy most nem mindegy melyik a kérdés, ráknál invazívabb vizsgálatok elengedhetetlenek.
4/9 A kérdező kommentje:
Több, mint 10 éves kálvárián vagyok túl, egyre romló állapot, sok helyen voltam. Nemrég nem tudták megcsinálni a béltükrözést (kábításban) olyan rosszul viseltem, hogy abbahagyták, emiatt gondolkodom valami más vizsgálatban. Úgy tudom az MRI-vel meg tudják nézni az egész hasüreget.
jan. 18. 08:15
5/9 Ypszilon1980 

válasza:

Létezik virtuális colonoscopia, de azt nem mindenhol csinálnak, meg kell érdeklődni.
6/9 A kérdező kommentje:
Húgyúti fertőzéssel indult,(2014) aztán kivették a méhemet (2017) voltam már szinte minden vizsgálaton, járok lelki terápiára is másfél éve rendszeresen, ezek a béltünetek kb. 2-3 éve vannak, de brutál durva, nem tudok dolgozni, gond elmenni bárhova othonról. Régóta nincs ingerem, magamon segítek, így nem lett még bélcsavarodásom, ált, híg széklet Segítséggel is, néha bogyós, néha ceruza, itt sok dolgo szóba jöhet, de mindenhol lepasszolnak azzal, hogy ez lelki, viszont nem történt érdembeli kivizsgálás. A végére akarok járni. sokan mondják, hogy csak menjek másik gasztroenterológushoz, nekem viszont nagy trauma volt a legutóbbi és a szervezetemet nagyon próbára tette a felkészülés is a vizsgálatra.
jan. 18. 09:55
7/9 A kérdező kommentje:
Szóval mióta ezek a béltünetek vannak nem voltam vele, csak most, amit nem tudtak megcsinálni. Sokszor befordultam az évek során, diétákkal, alternatív gyógymódokkal is megpróbálkoztam, de nem lett jobb, azaz kicsit, de stagnált egy szinten. Diverkulózis, áteresztő bél szindróma is szóba jöhet, időnként reggelente is köpök vért,(tönn, mint a fogínyvérzésnél lenne) és alul is élénk vér jön néha. Emiatt vagyok megijedve. A háziorvosom szerint ránézésre jól vagyok, pedig voltam 35 kiló is, miután kivették a méhemet 20 kilót felszedtem (majdnem megdupláztam a súlyomat! főleg has körül) szóval mivel sok dolog szóba jöhet ezért gondoltam a hasi kismedence MRI-re, és az alapján mennék tovább. Ne kérdezze senki mért vártam, voltak pénzgondok is, hisz dolgozni nem tudok egy ideje..és nagyon nehéz bárhova is időpontra odaérnem, egy külön programterv kell hozzá.
jan. 18. 10:04
8/9 A kérdező kommentje:
2014-től 8 hónapig labor-antibiotikum ment, az állapotom romlott, 35 kilóra lefogytam, de hiába mentünk orvosról- orvosra, nem vizsgáltak tovább. Azután Budapesten egy Németországból hazatért allergiákra szakosodott doktornőhöz mentünk, sok pénzuért kb. fél év alatt megcsinálták a szükséges vizsgálatokat. (befúvásos vizsgálatok, vizelet, vér és széklet ment Németországba) Végre meglettek az eredmények, szinte mindenre érzékeny voltam, nem is kicsit. De csak fél év múlva kaptunk időpontot, hiába mondtam, hogy a diéta sem működik, amit felírtak olyan intenzív tüneteket okozott. Ja érzékenység, 1 év múlva szerintem nem releváns a lelet, így ezek után nem vettük komyolan a doktornőt. Közben Bp.-en egy urológus megtükrözte a hólyagomat, és azonnal a nőgyógyásztra továbbított, nagyon ödémás volt a trigenum. De mi egy fullos klinikára mentünk, ahol erre szakosodtak, és kivették a méhemet (2017) Volt egy szép maszek MRI-im, amit az orvos elkért, szóval nekem az sincs már meg. De a tünetek visszejöttek elég hamar és jöttek újak, rosszabbak, amik folyton romlottak. Semmi nem vált be, hiába figyeltem mi jó nekem, mi nem, mert ez is változott mindig. Évek maradtak ki. A béltünetek is bejöttek és pár éve áll fent ez a nagyon dúrva helyzet évek óta panaszkodok a háziorvosomnak, aki folyton hárít, hogy nem érdemes menni..úgyse lesz jobb.Csak mostmár szeretném tudni a konkrét diagnózist, és elkezdeni a megfelelő terápiát. Mindenkitől elnézést kérek, nem hülye vagyok, csak sokszor kezeltek félre, vagy ütköztem falakba.. és voltak mély pontok, amikor elveszítettem a bizalmam az orvosokban. Ezért akarom maganak megnézetni tutira, utána már komyolan fognak venni.
jan. 18. 10:30
9/9 Noresz76 válasza:
Szia. Lehet nem jól írom nekem ajánlottak először calpropotectint ez a gyulladást mutatja ki szekletbol Synlab csinálja. Nekem 70 lett 50 ig jó. Utána olvasgattam szintén Synlab Zoulin szekletteszt kint elemzik Német synlabnal àtereszto bèl szindróma emelkedett èrtèkem lett. Mondjuk előtte leukémiás voltam fél év kórház 2024 júniusban jöttem ki azóta fogyok. Mri re én nem hiszem megyek ugyanis vese károsító kemot is kaptam és azt már nem bírná ki a szervezetem. (40 kemo) Zoulint csinaltatsz az szerintem jó meg olvastam még valami két beírod Synlab széklet és Zoulin meg még párat kidob. Kitartást kívánok! N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!