A nagyothalló embereket miért veszik egy kalap alá a siketekkel?
Állásra jelentkezéskor mindig a hallókészülékbe kötnek bele, s ez már eléggé frusztrál.
(tudni kell, hogy készülékkel kismértékű hallássérülésnek megfelelő szinten van, anélkül kb az ajtó becsapódását hallom meg, a normál hangerejű beszédet már nem).
Rengeteg a társadalomban a hallássérültekkel kapcsolatos előítélet és sokan nem tudnak mit kezdeni a hallássérüléssel. El tudom képzelni hogy ilyenkor esélyt se adnak a bizonyításra.
Függetlenül attól hogy enyhe a hallássérülés, olyan állásra nem biztos hogy kellene jelentkezni, ahol például a telefonos kommunikáció nagyon fontos és az elsődleges.
Nemhogy operátori munkát, de még leltáros pozíciót se adnak.
Nevetséges.
Ezenkívül még úgy néznek az emberre, mint egy marslakóra.
A csekkek viszont gyűlnek és már a nyári építőipari feketemunkából sem jön már pénz.
Külföldön a cégek felét nem érdekelte a készülék, és ott halálkomolyan mondom targoncáztam, igaz nem is mondtam a készüléket és a hajam is rá volt növesztve akkoriban.
A targoncást itthon is akartam folytatni, miután egy erősen kancsal ismerős is azzal keresi a kenyerét, másik nagydioptriás szemüveggel csinálja már tíz éve, mondom akkor nálam sem lesz ez akadály.
Üzemorvos a sulit még engedte, a munkát már nem.
Nabammeg.
Próbáltam utána a kézi komissiózást, de olyan normák vannak, hogy megszakadtam se tudtam teljesíteni.
Ahogy a dolgok kinéznek,vagy a külföld marad továbbra is vagy valami papírhajtogatós védett munkahely, ahol csak nyomoréknak érezném magam.
Külön vicc, hogy itthon a fogyatékossági támogatást se adják, mintha azt a havi 46 ezret az elbíráló orvosi bizottság tagjainak fizetéséből vonnák le, úgy féltik tőlem a pénzt.
Merthogy én képes vagyok önálló életvitelre hát köszi...
Lakik tőlem nem messze egy másik hallássérült, ő is a szüleivel él már emberemlékezet óta.
Nem igaz, hogy a sérült embereknek ez a sors jut.
Sajnos, én is ezt tapasztalom hallássérültként, leszámítva hogy külföldön és nyílt munkaerőpiacon nem annyira próbálkoztam.
Fogyatékos közösségekben is tapasztaltam az egymás közti piszkálódást rejtetten, vagy nyíltan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!