Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Cukorbetegséggel hány évig...

Cukorbetegséggel hány évig lehet élni még miután kiderult a diagnózis?

Figyelt kérdés
44 éves vagyok és tegnap óta cukorbeteg.

jan. 10. 09:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Milyen magas? Van tabletta is, nem eszik olyan forron a kasat, de mertem ha aggodsz. Nyugalom.
jan. 10. 13:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Jav. Megertem
jan. 10. 13:33
 13/14 anonim ***** válasza:
Pedig tartanod kell a dietat, jobb ha felkeszulsz, sajnos. Vagy enni szeretnek mindenfelet es inzulint?
jan. 10. 18:27
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

A cukorbetegség kezelése mindig a kapott vércukorértékektől függ. Nem esnek neki azonnal mindenkinek inzulinnal. 10 alatti éhgyomri cukor és HgbA1c esetén tablettát szoktak adni, de ha csak jelzetten magasak ezek (6.5 alattiak), akkor először diéta, életmódváltás, ha kell fogyás jön szóba. Az biztos, hogy ezután rendszeresen kell majd járnod vérvételre, gondozásra, hogy ha kell, akkor változtassanak a kezelésen. Nagyon sok cukorbeteg van, aki úgy megtanul élni a "bajával", hogy soha nem kell inzulint kapnia. Nehéz, főleg az elején, mert szinte teljes életmódváltás kell, de hozzá lehet szokni és minden gond nélkül lehet élni akármeddig.

Más dolog az, hogyha valakinek a hasnyálmirigye nem termel valami miatt inzulint, mert neki élete végéig szüksége van inzulin adására. Remélhetőleg nálad nem erről van szó!

jan. 11. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!