Cukorbetegséggel hány évig lehet élni még miután kiderult a diagnózis?
Figyelt kérdés
44 éves vagyok és tegnap óta cukorbeteg.ma 09:05
1/12 anonim válasza:
Nem halálos betegség, de ha nem foglalkozol vele(nem tartod be a diétát, a gyógyszert stb) akkor hosszú évek alatt kialakulnak a szövődmények, mint az érelmeszesedés, tönkre mennek az idegek, vak is lehetsz stb és akkor szenvedős halál fog rád várni.
2/12 anonim válasza:
Bármeddig.
A lényeg, hogy foglalkozni kell vele. Rendesen szedni a gyógyszert, vagy inzulint, vagy, amit felírtak.
Normális testsúlyra kell törekedni és odafigyelni az étkezésre.
Ellenőrizni, figyelni kell, hogy tényleg hat-e a kezelés.
3/12 anonim válasza:
90-100 éves korig megfelelö étrend és életmód mellett
5/12 anonim válasza:
Megfelelő kezelés mellett bármeddig el lehet vele élni. Ha betartod a diétát, szedsz gyógyszert vagy inzulint kapsz akkor ne aggódj.
6/12 anonim válasza:
Esküszöm ezek a válaszok rendesen megnyugtattak.
7/12 anonim válasza:
Amikor már diagnosztizálták és kezelik, akkor már bármeddig.
8/12 A kérdező kommentje:
Meg nem kezelik. Ma kell visszamennem a háziorvoshoz. Remélem nem akar szurasra ítélni. Diktálni nem szeretnék mert szeretek enni és most 2 hét alatt 128 kilóra fogytam tehát ezt megúsztam.
ma 11:39
9/12 anonim válasza:
Hát pedig aki cukros annak élete végéig szúrkálnia kell magát.
Kivéve ha van szenzorod, de azzal meg több kín van, sokkal egyszerűbb egy tű meg egy mérő.
10/12 anonim válasza:
Nem kell aggódnod.Ha megfelelően van kezelve,és foglalkozol magaddal.tartod a diétát akkor bármeddig.Ha keveset mondtak a dolgokról nyugodtan kérdezd az orvost!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!