Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szaraz garat, torok problémán...

Szaraz garat, torok problémán segít valamelyik méz, tea ami a gyomrot nem bántja? Illetve arcüreggyulladas. Sajnos nálam ez rendszeres, de a mometason Sandoz ugyanúgy hátra csorog és az is marja. Mondtam már a dokinak. De mindig azt mondja

Figyelt kérdés

Addig bírjam ki amíg kitisztul.

De utána meg egy, másfél hónapig is rekedt vagyok.

🤦

Szóval mi segíthet a nyálkahártyán?

#Méz#Tea#száraz torok es garat#sérült nyálkahártya# gyógymódok
tegnap 22:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Langyos sós vízzel gargarizálj. (Szóval, ne nyeld le, a végén köpd ki.)
tegnap 22:38
 2/15 A kérdező kommentje:

A sós nem szárít?

Köszi

tegnap 22:41
 3/15 anonim ***** válasza:

Nem, a só vizet köt meg.

Ha valamiért mégsem jó, akkor töbet ne csináld.

tegnap 22:44
 4/15 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm
tegnap 22:47
 5/15 anonim ***** válasza:
Sokáig nagyon száraz volt a torkom, és az orrnyálkahártyám is. Mindkettőre tengerisós sprayt kaptam. De régi népi gyógymód is torokfájásnál a sósvizes gargarizálás.
tegnap 22:51
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
A nyálkahártya szárazságán a legjobban az fog segíteni ha napközben folyamatosan (1-1.5 óránként) lényeges mennyiséget (min egy pohár) iszol és egész nap megvan a 2.5-3 liter. A hiedelmekkel ellentétben a torkot legjobban nem kivulrol hanem belulrol lehet hidratálni
ma 01:23
 7/15 anonim ***** válasza:
Igaza van a 6-nak. Párásítani is kell, mert kiszáradhat az elegendő vízivás ellenére is, ha száraz a levegő.
ma 09:33
 8/15 A kérdező kommentje:

Párásítok minden este.

De nekem felmaródás van a, hátsó garatfalon, nem szép.

Erre nem tudom elegendő ledz e a sok víz meg a langyos sós vizes öblögetés de Megprobalok mindent.

ma 10:34
 9/15 anonim ***** válasza:

Arra nem lesz elég, mert minden valószínűség szerint REFLUX okozza a panaszaidat, nem nyálkahártya-szárazság. Először gégészetre menj el. Nekem nem gyógyuló torokfájásom volt, akkor mentem gégészetre, ott valószínűsítették a refluxot. A gyomrodnak is az lehet a baja, sőt a rekedtséget is az okozhatja. Én már tünetmentes vagyok, de figyelek most is, hogy mit, és mikor eszem. Evés után nem szabad pl. lefeküdni 2-3 óráig. Elég sokat szenvedtem, amíg kitapasztaltam, hogy nekem mit kell tennem, hogy jobb legyen, mert komoly fájdalommal is járhat. Olvass utána, sok hasznos tanácsot találhatsz.

1-es voltam

ma 11:22
 10/15 A kérdező kommentje:

Nem a reflux okozza.

A Salvus vizes porlasztós inhalátor után száradt le teljesen, azóta vagyok rekedt.

Mintha késsel vágták volna a torkom, úgy fájt amikor köhögtem es jött fel a váladék.

De közben az orrom tele lett váladékkal, az nem tud az orromon kijönni, ezért szükség volt Mometason sandozra.

Ami tovább marta a garatot.

Mindig hátracsorog a váladék, az is ront rajta, a taknyot (bocs) mimdig szájon át köpöm ki. Amit tudok, amit nem azt vagy lenyelem vagy a hörgőkbe megy.

Ez mind orrból ered.

De most a Salvus vizes inhalálás meg az orrspray együttese marta meg nagyon.

Valami megoldást kerestem.

Szóval kipróbálom a, sós vizes gargalizálást, sok sok sok folyadékot.

Meg párásítok.

Meg nem tudom még mit lehet.

Izlandi zuzmó szirupot esetleg.

ma 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!