37.2 fokos hőemelkedésre érdemes lázcsillapítót használni vagy inkább ne?
Vesekő miatt most szinte mindig 37 körüli a test hőmérsékletem amig nem sikerül végre kipisilni. A kérdésem az lenne hogy ártok vele ha beveszek vagy ilyenkor még nem ajánlott?
33\F
Én 37,2-vel nagyon pocsékul szoktam lenni. Ha tudok pihenni, aludni akkor nem veszek be rá semmit mert jobban dolgozik az immunrendszer így. De ha muszáj dolgoznom (gyereket ellátni pl.) akkor veszek be.
Nálad a kiváltó ok speciális, és meg kéne értebi a hatásmechanizmust. A vesekő irritál valamit, a szervezet tévesen fertőzést érzékel és ezért csavarja fel a hőt? Mert akkor még jót is tehet a gyulladáscsökkentő-lázcsillapító.
Vagy a kő segíti a kórokozókat és ezek ellen dolgozik az immunrendszer pluszban? Akkor nem kockáztatnám meg, hogy ezt elnyomom gyógyszerrel. Ha muszáj, akkor paracetamolt vennék be mert az nem gyulladáscsökkentő.
De erről egy hozzáértő orvost kéne kérdezni, én csak tippelgetek laikusként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!