Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 37.2 fokos hőemelkedésre...

37.2 fokos hőemelkedésre érdemes lázcsillapítót használni vagy inkább ne?

Figyelt kérdés

Vesekő miatt most szinte mindig 37 körüli a test hőmérsékletem amig nem sikerül végre kipisilni. A kérdésem az lenne hogy ártok vele ha beveszek vagy ilyenkor még nem ajánlott?

33\F

tegnap 13:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul érzed magad? Mármint a hőemelkedéstől? Mert ha nem, akkor semmi nem indokolja ennek a 2 tized foknak a csökkentését.
tegnap 13:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez aligha nevezhető hőemelkedésnek, erre még nem indokolt a gyógyszer. Ha feljebb megy, majd akkor.
tegnap 13:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Minek?
tegnap 14:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Jaj ne már
tegnap 14:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez még hőemelkedésnek is gyenge.
tegnap 14:12
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges. Ez még nagyon hőemelkedésnek sem mondható.
tegnap 16:10
 7/9 anonim ***** válasza:
A lázat amúgy nem szabad azonnal csökkenteni mert jót tesz, olyankor harcol a szervezeted, akkor kell levonni ha már nagyon magas, én, bár nagyon ritkán volt lázam, de 38,5 felett szoktam csak bevenni csillapítót.
tegnap 16:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Én 37,2-vel nagyon pocsékul szoktam lenni. Ha tudok pihenni, aludni akkor nem veszek be rá semmit mert jobban dolgozik az immunrendszer így. De ha muszáj dolgoznom (gyereket ellátni pl.) akkor veszek be.

Nálad a kiváltó ok speciális, és meg kéne értebi a hatásmechanizmust. A vesekő irritál valamit, a szervezet tévesen fertőzést érzékel és ezért csavarja fel a hőt? Mert akkor még jót is tehet a gyulladáscsökkentő-lázcsillapító.

Vagy a kő segíti a kórokozókat és ezek ellen dolgozik az immunrendszer pluszban? Akkor nem kockáztatnám meg, hogy ezt elnyomom gyógyszerrel. Ha muszáj, akkor paracetamolt vennék be mert az nem gyulladáscsökkentő.

De erről egy hozzáértő orvost kéne kérdezni, én csak tippelgetek laikusként.

tegnap 18:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Valakinel ez mar hoemelkedes es rosszul van. Alapbol joval akacsonyabb a hője. En be szoktam venni algozone-t( algopiryn)
tegnap 19:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!