A férfiak kb. 80 %-a miért szereti jobban az alkoholt a nőknél?
Ezt a százalékarányt nem én találtam ki, valahol olvastam (kérdőjel nélkül, állító mondatként, itt én kérdezem) és azt is elképedve olvastam, hogy Magyarország az alkoholizmus terén sajnos élenjár. Mivel nő vagyok, az a kérdésem, hogy a férfiak közül nagyon sokan miért szeretik jobban az alkoholt a nőknél?
Kérdezem ezt több ok miatt, főként a bevezetőmben szereplő első mondat miatt is és azért is, mert
- legtöbb ismerősöm körében van alkoholista,
- az én családomban anno két személy is alkoholista volt; egyikük belehalt, másikuk szerencsére leszokott;
- a férjem, akit nagyon szeret(t)em szintén alkoholista volt - meghalt, az alkohol szövődményeiének egyikébe.... Bárki bármit mond, hogy miért mentem hozzá egy alkoholistához, azért, mert megláttam benne a sok jó tulajdonságát, amivel rendelkezett; tőle kaptam legtöbb figyelmet és szerelmet, 44 évesen ismertem meg. Sajnos neki még bipoláris depresszió betegsége is volt :-(((, ez is közrejátszott abban, hogy az alkohol rabja lett (és egyéb tragikus események az életében, amikor még nem ismertem őt); Előtte 44 éves koromig eléggé hitvány pasikkal hozott össze a balsors, kivételesen ők nem voltak alkoholisták,
- a barátnőm bátyja és apja is alkoholista volt, az exe is alkoholista és ez utóbbi egyre jobban belekeveredik ebbe a szenvedélybe....
Egyik régi jó ismerősöm fia és alkoholista, holott mindenük meg van a családjában, itt már azt mondom, jó dolgában mást nem képes csinálni magával, csak inni...
Én soha életemben nem voltam részeg, utálom az összes szeszes italt és azóta még jobban, hogy láttam, a pia miatt épült le a férjem és halt meg.
Állítólag genetikai háttere (is) van az alkoholizmusnak, mint súlyos betegségnek, ill. a körülmények is befolyásolják, hogy kialakulhat.
Zsolti, gratuálok! Csak így tovább!
Amit írtam, egyrészt tudósításokból, addiktológiai cikkekből, másfelől környezetemből vettem.
"Piában sosem csalódtam. Ott volt velem mindig."
Üzenem:
a férjemnek is mindig ott volt sajnos és belehalt. Úgy ahogy sok-sok más ember, aki nem tudott a piától megszabadulni.
Én sajnos végignéztem tehetetlenül szeretett férjem (aki okos, művelt, jószándékú és amíg nem épült le a piától, sármos is) leépülését és csak jó szándékkal közlöm, jobb a piától megszabadulni mielőbb.
Sajnos a férjem bármennyire is akart többször leszokni a piáról, nem sikerült neki, már függővé vált.
Azt is olvastam, most jut eszembe, hogy az alkohol kemény drog, még rosszabb, mint pl. a kokain! És sajnos legális.... :-(
A részeg nő sokkal randább látvány, mint a részeg férfi, talán ezért :)
A férfiak presztízst kérdést csinálnak ebből, hogy mennyit tudnak inni. Én ezen csak röhögök. Egy F, aki szintén nem volt még soha részeg.
A férfi erős, magabiztos, nem fél, nem sír, ha az ellenkezője történik, akkor azt sokszor férfiatlannak éli meg akár tudat alatt is és inni, gyorsan felejteni egyszerűbb, mint a gyengeséget beismerni, problémát megoldani.
A nőkkel szemben nincs ekkora teljesítési kényszer. A férfiak magasabb öngyilkossági aránya is ehhez köthető.
Egy gyenge férfi kevesebb a társadalom szemében, mint egy gyenge nő. Nem én mondom, sajnos ösztönösen ezt gondolja az emberi faj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!