Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet hogy férges vagyok?!

Lehet hogy férges vagyok?!

Figyelt kérdés

Nem gondoltam volna, hogy 18 évesen még fel fogom tenni ezt a kérdést😅

Alapjáraton kb. fél-1 éve rendszeresen van hasi panaszom. Főleg az utolsó fél évben. Tavaly érettségiztem, illetve nagyobb mennyiségű stressz is ért így az elején erre fogtuk. Leginkább a hasmenés volt jellemző, illetve székrekedés, vagy ezeknek a váltakozása.

Később társult mellé puffadás, random hányinger, furcsa hasfájás, kicsit ilyen mensi görcs jellegű, de a beleimnél.

Kb. talán két hónapja már felmerült bennem, hogy férges lehetek, mert viszketett a fenekem.

Aztán ez így nem gyakran jelentkezett, nem volt olyan extra szintű a viszketés.

Viszont ma megint viszketett, szóval gondoltam tükör előtt megnézem. Egy fültisztíto palcát “végiggorgettem” a redőkön és ilyen átlátszó kerek illetve hosszúkás valamiket szedtem le. Ezeket viszont szét tudtam kenni/nyomni.

A székletem ezen kívül gyakran habos, nyálkás jellegű, gondoltam annak a “maradéka”, de ezt kizártnak tartom, ugyanis minden nagy wc után feneket mosok pluszba.

Háziorvossal iratnék fel vermoxot, ha ő is indokoltnak látja majd. Viszont abból lehet baj, ha úgy szedem be hogy mégsincs semmi bajom?

dec. 30. 02:51
 1/2 anonim ***** válasza:
igen lehet bajod, pontos diagnózis nélkül ne szedj be semmit. lehetsz férges, ha ettél valami olyan ételt. nem szégyen, menj el orvoshoz es ugyanezeket mond el ott, amiket itt leírtál, lehet egész más bajod van.
dec. 30. 07:53
 2/2 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lesz ha beszeded a vermoxot de még sem vagy férges. Szedtem már én is mikor láttam hogy férek kukucskál a macska hátsójából de semmi az ég adta világon nem történt. Ha meg férges lennél látszik a székleteden. Neked inkább valami sebed lehet a kijáratnál ami ugye nem gyógyul be. Ezt hívják végbél repedésnek nekem is volt már mikor sokat ment a hasam és hosszadalmas a gyógyulás ilyenkor meg pláne és mellé ugye feszt viszketett.
dec. 30. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!