Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Voltam kórházban Covid miatt...

Voltam kórházban Covid miatt és Ceftriaxon-t kaptam két nap alatt 2g-ot. Kivörösödött a nyakam és a mellkasom, plusz hörgőgörcsöm lett nem kaptam levegőt. Tanácsot kérhetek? Hozzászólásnál

Figyelt kérdés

Azóta eltelt 2és fél hónap. Most 1hónapja megint elrekedtem és köhögök,száraz köhögés,fáj ha nyelek.Iletve jobb oldalon áll alatt a nyakam nagyon fáj.Először nem akartak semmit felírni vagyis inkább gyomor gyógyszereket. Aztán végül kaptam antibiotikumot, de a nagy harc közben elfáradtam lelkileg és most nem tudom bemerjem e szedni.

Augmentin Duo 875/125 mg

Ennek van bármilyen köze a másik antibotikumhoz ?

Mert szedtem korábban többször és nem volt tőle bajom, némi hasmenésen kívül.

De mivel a Ceftriaxontól fulladtam, nem kaptam szájon levegőt, de aztán orron sem...., még nem mertem bevenni az Augmentin Dolo-t

Az Orvosomat meg nem akarom ezzel zaklatni, mert ez így is elég nagy küzdelem volt.

Gégész gyomorra írt gyóygszert.

A háziorvosnak küldtem fotót a torkomról, küldtem hanganyagot a köhögésről, meg egy labor eredményt.

De így is nagyon nehezen írta fel. Nem szívesen.

Szedtem előtte nsaid gyulladáscsökentőt de nem használt....

S most tanácstalan vagyok mit merjek szedni ?

#Augmentin Dolo korábban jó volt # Ceftriaxontól hörgőgörcs-2nap alatt 2g vénásan# Augmentint lehet? #2 és fél hónapja kaptam vénásan a ceftriaxont#Covid kórház# Most nem covid de beteg vagyok# #Augmentint merjek szedni ? Nem lesz bajom ?
ma 19:31
 1/8 anonim ***** válasza:
61%
Nem ugyanaz a hatóanyagcsalád.
ma 19:43
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Más a hatóanyag, nem is ugyanazon csoportba tartoznak, de én meg pl. pont az Augmentinre vagyok allergiás. :(
ma 19:47
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ! <3
ma 19:57
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Kostold végig mindet , első kifektetett de reménykedj benne hogy nem lesz bajod a többitől . Ezek mérgek nem hatóanyagok . Ha szomjas vagy iszol vizet teát nem kapsz 3 mellékhatást ....
ma 20:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát, szerintem ne szedd be. Ez a ceftriaxon bár harmadik generációs antibiotikum, de ha erre a fenti allergiás reakciód volt, akkor az augmentin pont hogy egy erős penicillines antibiotikum. A biztonság kedvéért beszélned kéne a háziorvossal, vagy ügyeletre bemenni és iratni másikat. Jobb nem szórakozni, mert a végén még anafilaxiás sokkot kapsz.

Az, hogy személyesen nem látott a háziorvos nem jó, én csodálkozok, hogy látatlanban felírt antibiotikumot, főleg az allergiás tünetekntükrében! Meg meg is kellett volna hallgatnia a tüdődet és a manduláidat, torkodat is látnia kellett volna.

Tüdőgyógyászatra és egy allergiavizsgálatra is menj el szerintem, ne hagyd ennyiben a dolgot.

Az allergiáról még annyit, hogy nekem gyerekkoromban viszonylag sokszor kellett antibiotikum, köztük pl augmentin is, és nekem sem okozott problémát. Azonban 19 évesen egy betegség miatt injekcióban - tehát nagyobb dózisban - kaptam és kiütéses lettem. Le is állították és mondta az orvos ne szórakozzak vele, ha már egyszer is volt egy ilyen reakció, az később sokkal erősebb is lehet.

Amíg eljutsz dokihoz, legkésőbb hétfőn, próbálj valami természeteset, pl szalvusz vízzel inhalálni, legjobb ha van hidegpárásító készüléked és abba teszed (de amúgy is érdemes beszerezni) - lehet kapni gyógyszertárban, drogériákban is. Kaloba cseppek, lándzsás útifű szirup, mézes tej kortyolgatása is jó, nyugtató hatásúak. Ágynyugalom, C és D vitamin.

ma 20:48
 6/8 A kérdező kommentje:

Sosem voltam allergias.

Az Augmentint, Aktil Duo-t szedtem korábban és mindig helyre hozott

De mivel szeptember végén a kórházitól rosszul voltam, ezért félve nyúlok hozzá.

A háziorvosom nagyon rendes.

Nem látatlanban írta fel.

Tulajdonképpen fotót küldtem a torkomrol, köhögésrol hanganyagot, vérvételi eredményt Atküldtem pdf-ben.

Nem akart felirni antibiotikumot ő is vigyáz rám.

De mivel már nagyon szenvedek, felírta. 3nap múlva jelentkeznem kellene nála vagyis szerdán. De még be sem szedtem egy szemet sem.

Pedig mondom korábban ez hozott helyre.

Mellkas CT rendben volt.

Hörgőgörcs meg csak a kórházitól szept végén.

Mellesleg 2 nap alatt 2000mg - ot nyomtak belém vénásan.

ma 23:26
 7/8 A kérdező kommentje:

Párásítok minden nap. Hol Salvus vizzel, hol sima vízzel.

Magas dózisban szedtem vitaminokat a kórház után.

A, C, D, B vitaminokat.

Plusz Multivitamint. Meg külön magne b6 - ot. Sőt még milgamma neurót is, mert nekem volt gerincműtétem es sokat zsibbad azóta is a kezem.

Szóval beleadtam mindent.

Napi 3 liter vizet ittam, iszok.

Zöldséget igyekszem enni.

Gyümölcs banánt szeretem.

Nem a gyógyszer volt az első.

Voltam Tüdógondozóban.Nincs gond a tüdőmmel.

Most is szedek vitamint de már kevesebbet. Plusz olyan gyógynövényes immunerősítőt ami gyomorra is hat. Ezenkívül szedek gyomorvédőt is.

Igyekszem többet sétálni.

De a hajam 1/3 - a kihullott, még most is jön. Plusz a fejbőröm elől fényes.

Bőrgyógyászaton hajszeszt kaptam, meg elküldtek góckutatásra.

Szóval sokat voltam sztk - bsn meg a bkv-n is köhögnek jobbra-balra az emberek.

Biztos benyeltem valamit.

Nem tudok beszélni, alig van hangom.

ma 23:38
 8/8 A kérdező kommentje:

Akkor milxen másik antibiotikumot írassak?

Zinnat sosem hatott. Azi Sandoztól végtag fajdalmam volt.

Próbáltam sima nsaid gyulladáscsökkentőt szedni, de kb mint a cukorka, nem hatott.

🤷

ma 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!