Hasonlóan hatásos gyógyszer mint az Augmentin Dolo, milyen antibiotikum van ami tud segíteni? S nem penicilin tartalmú?
Dolo? Nem Augmentin DUO?
Egyébként az Augmentin egyik hatóanyaga az Amoxicillin, ami penicillin származék.
"Az Amoxicillin (pl. Augmentin, Aktil, Curam) széles spektrumú, baktericid hatású, gyomorsavnak ellenálló, félszintetikus aminopenicillin származék. Antibakteriális hatását a baktériumok sejtfalszintézisének gátlása révén fejti ki."
(Wikipédia) [link]
Egyébként nem írtad: mire lenne hatásos? Az antibiotikumok csak bakteriális eredetű frtőzésre jók, vírusosra nem.
Széles sprektumú antibiotikum van több is: pl. Doxycyclin (tetraciklin a hatóanyaga). VISZONT ezeket az antibiotikumokat az orvosok írják fel, ők döntik el, melyik kell.
Augmentin Duo, rosszul irtam.
Orvos írta fel, én kértem mert nsaid nem segített semmit.
De nem adta szívesen és meg is ilyedtem mert azr írta van keresztallergia 15% - Ceftriaxontol voltam rosszul pár hónapja kórházban. Fulladtam. Nagyon durva volt azt hittem meghalok.
Plusz azért, mert hasmenés miatt legyengülhet az immunrendszer.
Mondjuk ez lenne a legkevesebb.
A fulladástól félek.
Meg az aftáktól, mert azt is kihozta a Ceftriaxon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!