Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hasonlóan hatásos gyógyszer...

Hasonlóan hatásos gyógyszer mint az Augmentin Dolo, milyen antibiotikum van ami tud segíteni? S nem penicilin tartalmú?

Figyelt kérdés

#Augmentin Dolo helyett #hatásos,de nem penicilin
dec. 27. 14:53
 1/3 anonim ***** válasza:
43%
Dalacin
dec. 27. 15:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Dolo? Nem Augmentin DUO?

Egyébként az Augmentin egyik hatóanyaga az Amoxicillin, ami penicillin származék.

"Az Amoxicillin (pl. Augmentin, Aktil, Curam) széles spektrumú, baktericid hatású, gyomorsavnak ellenálló, félszintetikus aminopenicillin származék. Antibakteriális hatását a baktériumok sejtfalszintézisének gátlása révén fejti ki."

(Wikipédia) [link]

Egyébként nem írtad: mire lenne hatásos? Az antibiotikumok csak bakteriális eredetű frtőzésre jók, vírusosra nem.

Széles sprektumú antibiotikum van több is: pl. Doxycyclin (tetraciklin a hatóanyaga). VISZONT ezeket az antibiotikumokat az orvosok írják fel, ők döntik el, melyik kell.

dec. 27. 15:13
 3/3 A kérdező kommentje:

Augmentin Duo, rosszul irtam.

Orvos írta fel, én kértem mert nsaid nem segített semmit.

De nem adta szívesen és meg is ilyedtem mert azr írta van keresztallergia 15% - Ceftriaxontol voltam rosszul pár hónapja kórházban. Fulladtam. Nagyon durva volt azt hittem meghalok.

Plusz azért, mert hasmenés miatt legyengülhet az immunrendszer.

Mondjuk ez lenne a legkevesebb.

A fulladástól félek.

Meg az aftáktól, mert azt is kihozta a Ceftriaxon.

dec. 27. 22:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!