Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagyon feszül a tüdőm, és...

Nagyon feszül a tüdőm, és annyira érzékeny, hogy nagyon óvatosan tudok csak mozogni, ez milyen betegség?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon kis levegőket tudok csak venni, és fáj a tüdőm is. Büdös szag jön belőle, és nagyon feszül, nagyon érzékeny, még a kisebb mozgásra is. Sajnos nagyon rossz, és nagyon rosszul tudok levegőt venni. Semmilyen hirtelen mozdulatot nem tudok tenni, és nagyon feszül a tüdőm. Megfordulni egyáltalán nem tudok, csak térdből egy kicsit, de úgy is csak nagyon óvatosan, nehogy bajom legyen. Alapból is veszélyesnek tartom a térdből fordulást, mert megsérülhet könnyen az ember térdében az ízület, ezért nagyon kell rá vigyázni. De most, hogy alig tudok mozogni a tüdőfeszülés miatt, így most erre kényszerülök. Nagyon óvatosan tudom csak csinálni, a dolgokat, és nagyon lassan. nem szabad nagy levegőt vennem, sőt, talán már a közepes levegővétel is sok. Nem szabad erőt kifejtenem, még a legkisebb erőkifejtéstől is húzódik. Fáj, és sokszor olyan, mintha nagyon hideg lenne, és sokszor olyan, mintha forró lenne. Talán a gyulladás miatt, de nem értek hozzá. Aki most azt kérdezné, hogy ha nem értek hozzá annyira, akkor mért nem merek jobban mozogni, annak azt mondom, amit máskor is bárki mondana, hogy mert attól, hogy nem értek hozzá, és mert nem merek saját magam diagnózist felállítani, attól még érzem magamon, hogy komoly betegség, és hogy vigyáznom kell magamra, ezért is mozgok lassabban, és óvatosabban. És ami gyakran jelentkezik tünet, hogy kilégzéskor nagyon büdös dohányszagra nagyon hasonlító szag, vagy ritkábban büdös szag jön ki az orromon. Annyira, hogy az egész szobában érezni. Füstszerű szag, valamikor füst, valamikor inkább dohányszag, és ritkábban valami másfajta büdös szag. Nem tudom, hogy ez mitől van, és milyen betegségnél van ilyen az ember tüdejében. El fogom majd menni ezzel a betegséggel orvoshoz, de először úgy gondoltam, hogy megkérdezem, hátha van valami tapasztalatotok ilyen betegségekkel, tünetekkel kapcsolatban. Már elmehettem volna előbb is orvoshoz ezzel, de egyrészt nem tudom, hogy megfelelően fognak-e hozzáállni a betegségemhez, vagy hogy egyáltalán mit csinálnak, ha megmondom, hogy nem tudok hirtelen mozdulatot tenni, sem pedig rendesen mozogni, annyira óvatosan kell mozognom. A karomat sem szabad felemelnem rendesen, se nagyobb erőt kifejetnem, csak nagyon kicsit, és a vállamat sem tudom előre tolni. A mellhártyagyulladáson, és a tüdőgyulladáson kívül még mik lehetnek? Majd ha elmegyek orvoshoz, a röntgenen kívül van még más lehetőség is? Csak mert nem tudok nagy levegőt venni, és erősen kihúzni magam, és közepes levegőnél nagyobbat sem tudok venni. A vállamat sem tudom előre tolni. Múltkor, amikor más dologgal mentem tüdőröntgenre, így nézték meg, hogy a vállamat előre kellett tolni egy lapig, és hátulról röntgeneztek. Most, hogy nem fogom tudni a vállamat sem előre tolni, meg semmi ilyet nem tudok, akkor hogyan, és milyen vizsgálatot fognak tudni elvégezni? A röntgen biztos van olyan jó, hogy megállapítsák? Ha az sem lesz elég, érdemes valami hatékonyabbat, pl. MRI-t, vagy ilyesmit próbálni? Olyat szeretnék, ahol olyan helyzetben vagyok, hogy nem sérül a tüdőm, és ahol nem nyomódik nagyon. Akik gúnyolódnának ezen, azoknak azt mondom, hogy ne gúnyolódjanak, mert ez nagyon komoly betegség. Inkább imádkozni kell az ilyen betegekért. Biztos, hogy valamennyire a gyógyszerek is hatásosak. De egy kereszténynek, aki hisz Istenben, és hiszi, hogy Isten tud segíteni, annak nem Istenhez kéne imádkoznia elsőként? És nem az az elsődleges dolog, hogy imádkozással kér segítséget, ha beteg, és nem pedig a gyógyszerekben bízik? Keresztényként gyógyszerek helyett Istenben kéne bízni, és Isten segítségét kérni. Imádkozok is sokat, és örülök, hogy egy rövid időre is, de kicsit jobb néha. Keresztényként, hiszek abban, hogy ne kisértsük Isten azzal, hogy magunk nem teszünk semmit a gyógyulásunkért. Ezért is kerülök minden olyan dolgot, mozdulatot, amivel sérülést okozhatnék a tüdőmben, nem iszok hideg vizet sem. És próbálok olyan gyógyszert keresni, ami jó lehet az ilyen problémára. Nem tudom, hogy az orvosok képesek lesznek-e kivizsgálni, vagy meggyógyítani. Azért keresztényként úgy álok hozz, hogy Isten is segíteni fog, és az orvosok is tudnak majd valami jó gyógyszert ajánlani. Köszönöm szépen a válaszokat.
ma 18:13
 1/2 anonim ***** válasza:
Mikor akarsz orvoshoz menni? Most kéne elmenni az ügyeletre, vagy kihívni.
ma 18:23
 2/2 A kérdező kommentje:
Jövőhéten valamikor.
ma 18:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!