Mitől lehet az emelkedett érték?
Figyelt kérdés
Már vagy 4-5 éve minden alkalommal magas a kreatin kináz (CK) Most éppen 456, referencia 171. Nem végzek kemény fizikai munkát, nem sportolók. Háziorvos nem igazán mond semmit. De a neten olvasva csak nem normális. Kell ezzel foglalkozni?ma 18:42
1/5 anonim válasza:
Olyan vizsgálatokon voltál, amivel ki lehet zárni, hogy esetleg kardiológiai ok állna a hátterében?
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, voltam. Utoljára tavasszal látott kardiológus, volt szívultrahang, nem talált problémát. Nagyjából három éve, amikor szintén magas volt ez az érték, a neurológus azt javasolta, hogy hagyjam abba a koleszterin csökkentő szedését, mert biztosan attól magas. Abbahagytam, pár hónapra rá ismét megnéztük, és akkor is emelkedett volt, így az, hogy a gyógyszertől van kizárható. Olvastam, hogy lehet vázizom eredetű is. Sok éve nagyon fáj a hátam, a gerincemmel vannak problémák, eredhet innen?
ma 20:02
3/5 anonim válasza:
Lehet, hogy nagy baromsagot irok es semmi koze hozza, de nem volt valami izom huzodas ilyesmi?
4/5 A kérdező kommentje:
Izomhúzodás lehet(ne), de mint említettem évek óta fenn áll ez a probléma. Sőt, inkább csak emelkedett az érték. Köszönöm a válaszokat.
ma 20:29
5/5 anonim válasza:
Vesebetegség, pajzsmirigy alulműködés, autoimmun betegség ( makro ck) vagy gyógyszermellékhatás közül esetleg valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!