Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit ajánlanátok a fülzúgás/fül...

Mit ajánlanátok a fülzúgás/fülsípolás elmulasztására?

Figyelt kérdés

E hónap december elején elkaptam egy köhögős, tüsszentős, orrfújásos fertőző vírusos betegséget amiből mostanra teljesen kijöttem, mert teljesen felszakadozott.

Viszont a betegséggel szinte egy időben elkezdett zúgni, sípolni a fülem, ami kezdetben enyhén volt érzékelhető, amúgy is zúg a feje is az embernek ha ilyen betegsége van, nem volt annyira kivehető. De amióta kigyógyultam a betegségből a zúgás, sípolás hangosabb lett.

Tegnap vettem Otipax fülcseppet, négyet belecseppentettem délután, de még jobban eldugult, mert ugye a zúgás miatt nem is hallok olyan jól.

Nem tudom, hogy folytassam e az Otipax-al a cseppentést vagy álljak le róla, vagy mást kellene kipróbálnom. Utánaolvastam, ez a betegség hozta elő, mivel a váladék amikor még fújtam az orrom, az a fülkürtbe is bejuthatott, és gyulladást okozhatott, ami eltömíti a fülkürthurutot. A váladék is nyomhatja, plusz a légnyomás sem tud kiegyenlítődni, így a zúgás fennáll.

Az biztos, hogy a betegség miatt van, nem volt a fülemmel probléma már úgy húsz éve.

Folytassam tovább az orrcseppet, vagy más módszerhez forduljak? Jobban eldugult tőle, de folyt is ki a fülemből, és reggelre sem lett jobb és azóta sem.

Mit tanácsoltok? Házi praktika, más gyógyszer, bármi jöhet.

Csak a jobb fülem zúg, de már nagyon zavar, és a fülcsepp miatti jobban bedugulás is megijesztett, és javulni sem javult.

dec. 19. 12:49
1 2
 11/16 Senior Séf ***** válasza:
100%
Fülészetre ballagjál el, szépen kimossák. A továbbiakban pedig csökkentsd a lisztes dolgok bevitelét.
dec. 20. 17:06
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem zárkózom el a fülészettől sem, főleg ha nem fog javulni a dolog.

Köszönöm a válaszodat. Neked is ment a zöld pipa!

dec. 20. 20:24
 13/16 anonim ***** válasza:
Jobban lettél?
jan. 10. 22:10
 14/16 A kérdező kommentje:

13-as válaszolónak:

Köszönöm az érdeklődésedet, igen, azóta már jól vagyok, szépen elmúlt.

A két ünnep között teljesen elmúlt, december 27.-én éreztem először hogy jobb lett, majd még az év vége előtt teljesen megszűnt. Így orvoshoz sem kellett mennem.

Hiányzott már ez, hogy nem zúg, és hogy mindent normálisan hallok.

jan. 13. 22:24
 15/16 anonim ***** válasza:

Örülök neki!

Vigyázz Magadra!

jan. 13. 23:05
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedvességedet.

Úgy lesz. Te is vigyázz Magadra!

jan. 15. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!