Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit ajánlanátok a fülzúgás/fül...

Mit ajánlanátok a fülzúgás/fülsípolás elmulasztására?

Figyelt kérdés

E hónap december elején elkaptam egy köhögős, tüsszentős, orrfújásos fertőző vírusos betegséget amiből mostanra teljesen kijöttem, mert teljesen felszakadozott.

Viszont a betegséggel szinte egy időben elkezdett zúgni, sípolni a fülem, ami kezdetben enyhén volt érzékelhető, amúgy is zúg a feje is az embernek ha ilyen betegsége van, nem volt annyira kivehető. De amióta kigyógyultam a betegségből a zúgás, sípolás hangosabb lett.

Tegnap vettem Otipax fülcseppet, négyet belecseppentettem délután, de még jobban eldugult, mert ugye a zúgás miatt nem is hallok olyan jól.

Nem tudom, hogy folytassam e az Otipax-al a cseppentést vagy álljak le róla, vagy mást kellene kipróbálnom. Utánaolvastam, ez a betegség hozta elő, mivel a váladék amikor még fújtam az orrom, az a fülkürtbe is bejuthatott, és gyulladást okozhatott, ami eltömíti a fülkürthurutot. A váladék is nyomhatja, plusz a légnyomás sem tud kiegyenlítődni, így a zúgás fennáll.

Az biztos, hogy a betegség miatt van, nem volt a fülemmel probléma már úgy húsz éve.

Folytassam tovább az orrcseppet, vagy más módszerhez forduljak? Jobban eldugult tőle, de folyt is ki a fülemből, és reggelre sem lett jobb és azóta sem.

Mit tanácsoltok? Házi praktika, más gyógyszer, bármi jöhet.

Csak a jobb fülem zúg, de már nagyon zavar, és a fülcsepp miatti jobban bedugulás is megijesztett, és javulni sem javult.

ma 12:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha fülkürt problémád lehet, inkább orrcseppet próbálj meg és fújd az orrodat erősen. Vagy kamillás inhalálás.
ma 14:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Az orrodat úgy fújd, hogy az egyik orrlyukat befogod előtte.
ma 14:47
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, megfogadom mindkettőt!

Egyes válaszolónak: Rendben, akkor az orrcseppet próbálom. De az orrcseppet az orrba vagy a fülbe kell cseppenteni?

A kamullás inhalálást is megpróbálom!

Kettes válaszolónak: Rendben, kipróbálom!

Sokat segítettetek, ment a zöld pipa mindkettőtöknek!

ma 15:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Orrba kell használni. A fül és az orr összeköttetésben van egymással.

Kivéve ha fáj vagy lázas vagy, esetleg genny folyik a fülből, akkor mindenképp orvoshoz kell menni.

ma 15:14
 5/10 A kérdező kommentje:

Rendben, erre a fül problémára az orrcsepp orrba cseppentése eszembe sem jutott, így eddig meg sem próbáltam, de most mindenképp meg fogom!

Nagyon köszönöm az ismételt segítségedet!

Megint ment a zöld pipa természetesen!

ma 15:23
 6/10 anonim ***** válasza:
A magán praktikák nem használnak.Mennél előbb orvos nézze meg.
ma 15:29
 7/10 A kérdező kommentje:
Ja, és arra nem reagáltam, hogy nem fáj, nem vagyok lázas és nem folyik genny a fülemből, így én úgy konstatálom, hogy annyira nem lehet ez vészes. Csak már kellemetlen, mert azért a hallásomba bezavar, nem természetesen hallom a hangokat, zajokat, még így sem, hogy csak a jobb fülem zúg, a bal nem. Köszönöm a segítségedet mégegyszer!
ma 15:30
 8/10 A kérdező kommentje:
Hatos válaszolónak: Ha az otthoni praktikák nem használnak, akkor abban az esetben mindenképpen el fogok menni orvoshoz. Köszönöm a segítséget. Ment a zöld pipa!
ma 15:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a vírustól lett, ugye az eldugult orrtól alakul ki ez a fülkürt probléma. Ez nem jár fülfájdalommal, csak kellemetlen. Eleinte nekem is zúgott, búgott. Utána eldugult, nem hallottam rendesen.

Orrcsepp, befogni egyik orrlyuk, orrfújás. Este kamillás inhalálás, és szerintem lesz javulás. Csak legyél kitartó! :)

Persze ha nem javul, fájni kezd én is azt mondom menj el orvoshoz, mégis csak ő tud pontos diagnózist adni.

ma 15:37
 10/10 A kérdező kommentje:

Kilences válaszolónak:

Igen, most már tényleg lelkesen bízom ebben az orrcsepp, majd az azt követő egyik orlyukat befogó orrfújás praktikában, és ugyanígy vagyok a kamillás inhalálással is. Az is sokat segített most, hogy te is ugyanúgy voltál, és neked sem fájt a füled, mert nekem sem fáj egyáltalán. Csak ahogy te is írtad, tényleg kellemetlen.

Igen, ha elkezdene fájni, akkor biztosan menni fogok az orvoshoz, akkor már nem lesz számomra kérdés az orvos bevonása.

De addig maradok az orrcseppnél, az orrfújásnál és a kamillás inhalálásnál.

Kitartó leszek!🙂

Köszönöm a válaszodat, nagyon sokat segítettél, ment neked is a zöld pipa természetesen!

ma 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!