A bőröm alatt a combhajlatomnál mi lehet az a dudor?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Lent a hasam aljánál a jobb és a bal combhajlatomnál érzek kb. 1-1 cm nagy kemény dudort. Fájdalmatlanok, nyomásra sem érzékenyek. Illetve ha fekszem kinyújtott lábakkal akkor jobban érzem. Viszont ha felhúzom a lábam fekvéskor akkor kevésbé. Mi lehet ez? Kb. 1-2 éve ott van, de nem mertem orvoshoz menni vele. Most viszont eszembe jutott újra, és ugyan ott van akkora méretben mint volt akkor. Mi lehet ez? Zsírcsomó? 21/Fdec. 12. 23:11
1/6 anonim válasza:
Lágy, vagy inkább izom rész tetején van? A szimmetrikussága miatt esélyes a lipóma. Nekem is van amúgy, de nekem a combizom felett, oldalt, kicsivel. A lágyrész azért parább, mert lehet nyirokcsomó is.
UH vizsgálat javasolt mindig, ha bizonytalan vagy.
2/6 A kérdező kommentje:
Hát inkább a “lágyabb” résznek mondanám. Ott a has alján abban a “V”alakban. Nem fáj, se semmi.. Csak már ott van egy ideje, ugyan akkora.
dec. 12. 23:39
3/6 anonim válasza:
Lágyéki UH vizsgálaton megnézik és mondanak valamit. Akár magánban.
4/6 A kérdező kommentje:
Hát igen, gondoltam hogy muszáj leszek elmenni orvoshoz pontos vizsgálás érdekében. De kellene aggódnom miatta, vagy sem?
dec. 12. 23:52
5/6 anonim válasza:
Azon a területen sokan alapból kitudják tapintani a nyirokcsomóikat is.
6/6 A kérdező kommentje:
Egyébként koromhoz képest (21) 169 cm magassággal mondhatni vékonyabb testalkatú vagyok (55kg) ami nekem genetikailag is örökletes. Ésesanyám, apám által is. Illetve nem mellesleg pajzsmirigy alulműködés betegségem van már kb. 13 éves korom óta amit gyógyszerrel kezelünk. Lehetséges, hogy esetleg ártalmatlan dolgot érzek ott tappintásra? Tényleg érdekes, mert ha állok vagy fekszem kinyújtott lábakkal akkor kb. 1-1 cm-nek érzem, viszont ha felhúzom a lábam (tehát ha el lazul) akkor csak az egyik végét érzem, a másik vége pedig olyan mintha bele “folyna/símulna” valami szalagba, vagy valami izomba. Lehetséges, hogy a vékony testalkatom miatt is érezhetek meg jobban magamon ilyen izmokat, vagy szalagokat?
dec. 13. 00:21
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!