Van olyan gyógyszer ami a 2-es cukorbetegségre jó és NEM okoz hasmenést ?
Figyelt kérdés
dec. 9. 11:20
1/8 anonim válasza:
Tudtommal nincs. Az álatlam ismert: metfogamma, meforal, merckformin, gyógyszereknek mind van ilyen mellék hatása amely hasmenést is okozhat! Feltételes módban. Vagyis nem biztos hogy elő jön nálad. Nekem ez idáig egyik az álatlam le írt gyógyszerek sem okoztak hasmenést. De mellék hatások között ot van feltünetve hogy hasmenést is okozhat.
2/8 anonim válasza:
Ha nem tudod szedni a gyorshatású metformint, akkor érdemes tenni egy próbát a retard metforminnal, pl. Merckformin XR, mert az jobban tolerálható.
Aztán ott vannak még az SGLT2 blokkolók, GLP1 agonisták, melyek elvileg szintén okozhatnak hasmenést, de nem jellemző ez a mellékhatásuk, mint a merformin esetében.
3/8 anonim válasza:
Ozempik. Ez okoz legritkábban hasmenést.
4/8 anonim válasza:
2-esnek! "melyek elvileg szintén okozhatnak hasmenést" Szóval akkor jól tudtam nincs olyan gyógyszer 2-es cukorbetegeknek, aminek a mellékhatásai között ne szerepeljen a hasmenés. Egyébként én 9 éve azaz 2015 óta vagyok cukorbeteg. Sőt a családomban, édesapám is 2-es diabéteszes volt. És neki is voltak hasmenései. - 1-es voltam.
5/8 anonim válasza:
3-as! Az Ozempic ára kb 35000 Ft. Ezt viszont nem mindenki tudja ki fizetni. És csak egy toll ennyi azaz 35000 Ft.
6/8 anonim válasza:
Zavaros dolog ez a gyógyszerfelírás. Én végül kénytelen voltam a 80+-os diabetológusnak megmondani, hogy milyen gyógyszercsoportból válasszon. Most Gliclada nevű "nem modern" tablettából szedek napi 1/2-et és a saját (nem orvosi) véleményem meg a diabetológus szerint is megfelelő a kezelés. Hasmenés nincs.
7/8 anonim válasza:
Cukor beteg emelt támogatással kapja, úgy 10ezer a havi adag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!