Nincs valamilyen összefüggés a betegségek és kultúrák között?
Figyelt kérdés
Itthon egy náthába mindenki bele akar halni néha, de pl elég sokat jártam téli időszakban közel kelet, Törökország, de akár még Angliában is megfigyeltem hogy nem foglalkoznak egy náthával, nem tekintik betegségnek az orrfolyást. Most jöttem vissza pl Isztambulból egy nemzetközi kiállításról, és ott mindenki meg volt kb fázva, de senki nem mondta magát betegnek.dec. 6. 12:55
1/8 anonim válasza:
Jobban újrafogalmazva: van összefüggés a kultúra és az egyes betegségek súlyosságának társadalmi megítélése között.
2/8 anonim válasza:
Nem tudom, szerintem a náthát nagyjából itthon is lábon szokás kihordani. Ami kultúrától függetlenül szerintem egy rossz ötlet. Azt hittem a Covid javítani fog ezen a hozzáálláson, de úgy látom, csak rosszabb lett.
3/8 A kérdező kommentje:
2 Mondjuk, egy alap nátha ahol nincs más bajod csak az orrod folyik, azzal eleve miért is maradnál otthon?
dec. 6. 13:10
4/8 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a megfigyelésed helyes. Rengetegen mennek dolgozni nem náthával, hanem komoly betegségekkel, amikre szedik a tüneti gyógyszert vagy akár drogot, hogy bírjanak pénzt keresni. Aki otthon marad, azt pedig nem látod sem Angliában, sem Törökországban.
5/8 A kérdező kommentje:
4 milyen betegségekre gondolsz?
dec. 6. 13:18
6/8 anonim válasza:
3
Mondjuk mert terjeszted, és aki elkapja, nem biztos, hogy lábon kihordja.
7/8 A kérdező kommentje:
6 nátháról beszéltem
dec. 6. 13:20
8/8 anonim válasza:
5: Tüdőgyulladás, ízületi panaszok, alvászavarok, bevérzett szem, asztma, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!