Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez még nem nyaki porckorongsér...

Ez még nem nyaki porckorongsérv az MRI alapján? Mitől lehet ez 25 évesen?

Figyelt kérdés

1 évtől nagyon súlyos nyaki fájdalmakkal küzdök, van mikor enyhül, van mikor mozdulni sem tudok, 1 év után, pár napja jutottunk el oda, hogy MRI készül a nyakamról, ahol azt az eredményt kaptam, hogy

enyhe spondylotikus elváltozások, a C3-5 porckorongok minimális Dorsalis kitüremkedés.

3.5mm a majoron nyomással.

Azt mondta az orvos, hogy nem kell vele foglalkozni, azt mondta nem is sérv, illetve semmit nem mondott csak annyit, hogy (idezem), "Az MRI jó, nem mutatott semmi súlyosan, nem kell semmit műteni sem, tornázzon rá, és helyes testtartás fontos!"

De hát én nem tudom, nem érzem jónak...

Tudtok segíteni mit kéne tenni? Mert a nyakam van mikor annyira faj, hogy felülni sem tudok.

tegnap 20:52
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Nem ártott volna,ha az orvos legalább nyakmerevitőt ír fel.(páviángallért )
tegnap 20:56
 2/3 anonim ***** válasza:
A porckorongsérvnek vannak fokozatai, a legenyhébb az, amikor kitüremkedik, ahogy a te felvételedről is írták. Az valóban nagyon jó hír, hogy nem kell műteni és tornával szépen rendbe lehet hozni. 25 vagy, ami nyilván fiatal életkorilag, de a porckorong-kitüremkedés ennyi idősen már simán előfordul. Gyógytornászok közül kifejezetten McKenzie-módszer szerint dolgozót keress!! Ez a leghatékonyabb az ilyen problémákra. Ha pesti vagy, rendelő is van, ahova mehetsz.
tegnap 21:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia. Egyetértek azzal, amit a második válaszoló ír. Mivel azt írod, hogy nyakad fáj, és nem a kezed, így nekem rögtön az jutott eszembe, hogy ez nem nagyon lehet sérv. Apró kis elváltozások tényleg vannak rajta a leírás alapján. Torna, úszás, keress fel egy reumatológust, hogy ki írjon fizikoterápiára esetleg.
ma 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!